1. pedagogiska hjälpmedel

    pedagogiska hjälpmedel, detsamma som läromedel.
  2. AV-hjälpmedel

    AV-hjälpmedel, audi(o)visuellt hjälpmedel, AV-teknik, undervisningshjälpmedel med vilket information presenteras auditivt och/eller visuellt för eleven, till exempel skrivtavla, blädderblock, stordiaapparat (arbetsprojektor), bandspelare, inlärningsstudio, videoprojektor, TV-apparat (videoapparat) eller dator.

  3. hjälpmedelscentral

    hjälpmedelscentral, enhet inom hälso- och sjukvården för hjälpmedelsfrågor i anslutning till rehabilitering och habilitering.

  4. hjälpmedel

    hjäl`pmedel subst. hjälpmedlet, plur. ~, best. plur. hjälpmedlen ORDLED: hjälp--medl-et
    Svensk ordbok
  5. hjälpmedelskort

    hjälpmedelskort, blankett som används av läkare eller distriktssköterskor för att förskriva kostnadsfria hjälpmedel, t.ex. insulinsprutor, kanyler samt testremsor för blodsockerbestämning till en patient med diabetes respektive katetrar och vissa bandageartiklar till patienter med inkontinens eller stomi.
  6. Hjälpmedelsinstitutet

    Hjälpmedelsinstitutet, tidigare samhällets centrala organ för handikapphjälpmedel, grundat 1968.

  7. AV-hjälpmedel

    AV-hjälpmedel [a`ve- långt e] subst. AV-hjälpmedlet, plur. ~, best. plur. AV-hjälpmedlen ORDLED: AV--hjälp-medl-et
    Svensk ordbok
  8. geografi

    geografi betecknar dels ett allmänt kunskapsområde, dels en vetenskaplig disciplin.
  9. läromedel

    läromedel, resurs för lärande och undervisning; traditionellt främst läroböcker, läseböcker, övningsböcker och ordböcker, men även t.ex. kulramar och anatomiska dockor.

  10. genetik

    genetik, ärftlighetslära, vetenskap som omfattar studiet av genomets (arvsmassans) uppbyggnad och funktion, uppkomst av förändringar av generna (arvsanlagen) samt biologisk variation.