-
kokkärl
kokkärl, husgeråd för tillagning av mat genom såväl kokning som stekning och grillning. -
kokkärl
ko`kkärl subst. ~et, plur. ~, best. plur. ~en ORDLED: kok--kärl-etSvensk ordbok -
plast
plast, syntetiskt material bestående av en eller ibland flera polymerer samt ett flertal tillsatsämnen.
-
rostfritt stål
rostfritt stål, järnlegering med god förmåga att motstå angrepp av atmosfär, vatten och lösningar av syror, salter och alkalier. -
Nya Sverige
Nya Sverige, engelska New Sweden, svensk koloni i Nordamerika 1638–55, belägen längs Delawarefloden inom nuvarande staterna Delaware, Pennsylvania och New Jersey.
-
verkstadsindustri
verkstadsindustri, i egentlig mening all industri som bearbetar och förädlar metaller till produkter av de mest skilda slag, allt från enklare masskonsumtionsvaror till hushållskapitalvaror och industriella investeringsvaror med högteknologiskt innehåll (bland annat kokkärl, kylskåp och industrirobotar). -
kokkonst
kokkonst, tekniken och konsten att tillreda föda.
-
induktionsspis
induktionsspis, induktionshäll, glaskeramikhäll för matlagning där värmen alstras i kokkärlet genom elektromagnetisk induktion. -
glaskeram
glaskeram , keramiskt material som formas ur en glassmälta med vanliga glasformningsmetoder, varefter glaset vid en efterföljande upphettning kristalliserar till mycket finkorniga partiklar. -
trefot
trefot, trebent ställ av metall för kärl, kittel eller fyrfat.