1. rådig

    rå`dig adj. ~t ORDLED: råd-ig
    Svensk ordbok
  2. rådighetsfel

    rådighetsfel, förhållandet att en fastighet eller en vara, beroende på bl.a. myndighetsbeslut, inte kan användas på det sätt som förutsätts, t.ex. att myndigheterna inte tillåter avstyckning från en fastighet.
  3. osmos

    osmos, transport av lösningsmedel mellan två faser med olika koncentration av upplösta ämnen och där faserna är åtskilda av ett membran som endast släpper genom lösningsmedlets molekyler.
  4. demokrati

    demokrati har den språkliga betydelsen folkmakt eller folkstyre.

  5. Europeiska unionens råd

    Europeiska unionens råd, Ministerrådet, engelska The Council of Ministers, EU:s främsta lagstiftande organ (inte att förväxla med Europarådet eller Europeiska rådet).

  6. hållbar utveckling

    hållbar utveckling (engelska sustainable development), begrepp lanserat i Brundtlandrapporten 1987, och där definierat som ”en utveckling som tillfredsställer dagens behov utan att äventyra kommande generationers möjligheter att tillfredsställa sina behov”.
  7. Australien

    Australien är den minsta kontinenten, men Australien är också ett självständigt land.

  8. karma

    karma, även karman; pali kamma, centralt begrepp i indiska religioner, såväl i hinduism som i jainism och buddhism för inte bara handlingen utan även resultatet av handlingen.

  9. naturligt urval

    naturligt urval, naturlig selektion , biologisk process där omvärldsfaktorer påverkar genetiskt olika individer i en population så att somliga kommer att ge ett större bidrag än andra till kommande generation.
  10. mitokondrie

    mitokondrie, organell (celldel) i alla eukaryota (kärnförsedda) celler som kan andas aerobt (det vill säga med hjälp av syrgas).