1. kriminalteknisk undersökning

    kriminalteknisk undersökning, undersökning med syfte att upptäcka brott, uppspåra brottslingar och finna tekniska bevis som kan leda till att brott klaras upp.

  2. longitudinell undersökning

    longitudinell undersökning, statistisk metod som innebär att man följer ett antal individer över tiden och gör upprepade mätningar på samma individ.
  3. Sveriges geologiska undersökning

    Sveriges geologiska undersökning, SGU, expertmyndighet för frågor om berg, jord och grundvatten.

  4. epidemiologisk undersökning

    epidemiologisk undersökning, vetenskaplig studie vars mål är att belysa utbredningen av en sjukdom eller ett annat hälsoproblem i en befolkning och/eller att klarlägga dess orsaksfaktorer (riskfaktorer), huvudsakligen sådana som tillhör miljön (inklusive levnadsvanor).
  5. undersökning

    un`dersökning subst. ~en ~ar ORDLED: under--sök-ning-en
    Svensk ordbok
  6. geologisk undersökning

    geologisk undersökning, en i naturen genomförd undersökning av de geologiska förhållandena inom ett område, såsom berggrundens eller de lösa avlagringarnas sammansättning, lagringsförhållanden, läge, utbredning eller mäktighet.
  7. undersökningskommission

    undersökningskommission, inom folkrätten en kommission för undersökning av fakta, tillsatt för att hantera eller lösa politiska problem.
  8. undersökningsplikt

    undersökningsplikt, en plikt som gäller som förutsättning för att en köpare ska få rätt att göra gällande anspråk mot säljaren på grund av fel i varan.
  9. undersökningsfartyg

    undersökningsfartyg, fartyg som används i rutinmässiga undersökningar till havs, t.ex. vid miljökvalitetsövervakning, sedimentkartering och fiskeriundersökningar.
  10. paragraf 7-undersökning

    paragraf 7-undersökning, läkarundersökning av en brottsmisstänkt som genomförs när domstolen anser att personens psykiska tillstånd bör undersökas.