1. vidmakthålla

    vi`dmakthålla verb vidmakthöll vidmakthållit vidmakthållen vidmakthållna, pres. vidmakthåller ORDLED: vid-makt--håll-er SUBST.: vidmakthållande
    Svensk ordbok
  2. opinionsbildning

    opinionsbildning, processer genom vilka opinion uppstår, vidmakthålls och förändras.
  3. stereotyp

    stereotyp, inom socialpsykologin: förenklad, ofta allmänt omfattad föreställning om utmärkande egenskaper hos alla som tillhör en viss grupp, till exempel viss nation, etnicitet, religion eller kön, också en där man själv ingår.

  4. vittring

    vittring, äldre term förvittring, inom geologi nedbrytning och sönderdelning av fast berg och stenblock (även på t.ex. husfasader) till en grusig, sandig eller lerig massa genom mekaniska, kemiska och biologiska processer.
  5. språksociologi

    språksociologi, även, med en oftast synonym benämning, sociolingvistik, vetenskapsgren som utforskar förhållandet mellan språk och samhälle och språkanvändning som socialt beteende.

  6. belöningssystem

    belöningssystem, nervcellscentrum och ledningsbanor i hjärnan som har en avgörande roll i uppkomsten av positiva och lustfyllda upplevelser, såsom tillfredsställelse, lycka och njutning.

  7. attityd

    attityd, kroppsställning, kroppshållning, pose; eller inställning, förhållningssätt.
  8. könsmaktsordning

    könsmaktsordning, samlande term för de strukturer och processer som ligger till grund för mäns samhälleliga dominans över kvinnor.

  9. konceptualisering

    konceptualisering, begreppsbildning, fallbeskrivning.
  10. rysk–japanska kriget

    rysk–japanska kriget, militär konflikt mellan det tsaristiska Ryssland och Japan 1904–05, om herraväldet över Korea och Manchuriet.