1. anrättning

    an`rättning subst. ~en ~ar ORDLED: an--rätt-ning-en
    Svensk ordbok
  2. indisk mat

    indisk mat. Med de stora skillnader som föreligger i såväl religiösa som klimat- och odlingsmässiga förhållanden är det en grov förenkling att tala om ett indiskt kök som en enhet.

  3. rysk mat

    rysk mat. Rysslands bidrag till den internationella gastronomin daterar sig främst till slutet av 1800-talet, då detta kök var oerhört populärt i Europa.

  4. bruschetta

    bruschetta, italiensk maträtt bestående av bröd, vitlök och olivolja.
  5. entrérätt

    entrérätt, varm eller kall maträtt som serveras som inledning till en måltid.
  6. kokkonst

    kokkonst, tekniken och konsten att tillreda föda.

  7. höstmusseron

    höstmusseron, Lepista personata, art i basidsvampsordningen Agaricales.
  8. fiskar

    fiskar, Pisces, sammanfattande benämning på vattenlevande, gälandande djur i klasserna pirålar, nejonögon, broskfiskar och benfiskar.
  9. fisksjukdomar

    fisksjukdomar, sjukdomar hos viltlevande och odlade fiskar; för sjukdomar hos akvariefisk, se akvarium.
  10. Washington

    Washington, förkortat WA, delstat i västra USA.