1. användbarhet

    användbarhet (engelska usability),  mått på den utsträckning en användare upplever att en produkt uppnår specifika mål på ett ändamålsenligt, effektivt och tillfredsställande sätt.

  2. cellandning

    cellandning, inre andning, de processer som leder till att för cellen användbar energi blir tillgänglig under förbrukning av syre.
  3. användbar

    an`vändbar adj. ~t ORDLED: an--vänd-bar
    Svensk ordbok
  4. andning

    andning, respiration, term som vanligen avser yttre andning, dvs. transport av syrgas in i och koldioxid ut ur ett djur via ett andningsorgan eller genom huden.

  5. utilitarism

    utilitarism, nyttomoral, moralisk doktrin som innebär att man alltid skall handla så att konsekvenserna av vad man gör blir så goda som möjligt i den meningen att det sammanlagda välbefinnandet hos alla kännande varelser blir så stort som möjligt.
  6. Koranen

    Koranen, arabiska al-Qurūān, muslimernas heliga bok som enligt traditionen givits till Muhammed av ängeln Jibril (Gabriel).

  7. diskurs

    diskurs betyder i dagligt tal samtal, dryftning. I filosofiska och besläktade sammanhang kan ordet beteckna en helhet av sammanhängande uttryck, utsagor och begrepp, t.ex. den moraliska, den vetenskapliga eller den religiösa diskursen, eller formen hos en sådan helhet.
  8. Arktis

    Arktis, det polarområde som ligger runt Nordpolen.

  9. television

    television, TV, teve, metod att överföra rörliga bilder med ljud.

  10. energiförsörjning

    energiförsörjning, hur energi i naturen omvandlas och distribueras till användbar energi hos användarna.