1. fjäderfä

    fjäderfä, domesticerade fågelarter som utnyttjas för produktion av främst kött och ägg; de flesta är höns- eller simfåglar som varit lätta att domesticera genom att ungarna inte matas av sina föräldrar.
  2. fjäderfä

    fjä`derfä subst. ~et äv. ~t, ~n, best. plur. ~na ORDLED: fjäder--fä-et
    Svensk ordbok
  3. japansk mat

    japansk mat. Det japanska köket har gamla traditioner som trots det högteknologiska samhällets framfart biter sig fast i folksjälen.

  4. spansk mat

    spansk mat, mat lagad i enlighet med spansk tradition.
  5. essentiella aminosyror

    essentiella aminosyror, aminosyror som måste ingå i kosten eftersom de är nödvändiga för normala livsfunktioner men inte kan bildas av organismen.
  6. kvalster

    kvalster, Acari, grupp spindeldjur med två ordningar och totalt ca 50 000 beskrivna arter; det verkliga antalet kan vara tio gånger så stort.
  7. köttproduktion

    köttproduktion, uppfödning av djur till slakt, i Sverige vanligen nötkreatur, får, svin och fjäderfä.
  8. husdjur

    husdjur, djur som lever under människans vård och kontroll och som tillgodoser ekonomiska, sociala, estetiska och andra behov.
  9. kli

    kli, den del av sädeskornets skal och de innanför skalet belägna delarna av fröet som avskiljs under siktningen av mjöl.
  10. kraftfoder

    kraftfoder, foder med relativt hög halt energi per kg torrsubstans.