1. fläsk

    fläsk, tidigare den allmänna benämningen på svinkött, numera endast sådana stycken av svinkroppen som innehåller minst 50 % fett, allt övrigt kallas griskött.
  2. fläskänger

    fläskänger, fläskbagge, Dermestes lardarius, art i skalbaggsfamiljen ängrar.
  3. fläsk

    fläsk subst. ~et ORDLED: fläsk-et
    Svensk ordbok
  4. fläskkarré

    fläskkarré, styckningsdel av gris, se karré.
  5. fläskbagge

    fläskbagge, annat namn på skalbaggsarten fläskänger.
  6. Fläskkvartetten

    Fläskkvartetten, Flesh Quartet, stråkkvartett, bildad 1985 av Jonas Lindgren (född 1954), violin, Örjan Högberg (född 1953), viola, Mattias Helldén (född 1953), cello, och Sebastian Öberg (född 1955), cello.

  7. en

    en, Juniperus communis, art i familjen cypressväxter.

  8. ransonering

    ransonering innebär vanligen att köparna genom politiska beslut tillåts köpa maximalt en viss kvantitet av en viss vara eller tjänst.
  9. fransk mat

    fransk mat är mat som man lagar enligt traditioner från Frankrike.

  10. fläskig

    fläs`kig adj. ~t ORDLED: fläsk-ig
    Svensk ordbok