1. förfaringssätt

    förfa`ringssätt subst. ~et, plur. ~, best. plur. ~en ORDLED: för-far-ings--sätt-et
    Svensk ordbok
  2. Carl von Linné

    Linné, Carl von, d.y., 1741–83, naturforskare, son till Carl von Linné (1707–78).
  3. diskrimineringslagen

    diskrimineringslagen, DL (2008:567), lag som syftar till att motverka diskriminering och främja lika rättigheter och möjligheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionshinder, sexuell läggning eller ålder.
  4. strategi

    strategi, läran om användningen av militära och andra maktmedel för att i kamp med en motståndare nå politiska mål, såväl krigsmål som andra mål såsom att bevara fred, upprätthålla neutralitet och att ändra eller bevara maktförhållanden.
  5. Kontoret för särskild inhämtning

    Kontoret för särskild inhämtning, KSI, del av Försvarsmakten ingående i Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must).

  6. attitydmätning

    attitydmätning kan göras med attitydskala.
  7. taktik

    taktik, i militära sammanhang läran om användningen av militära förband för att i strid med eller under annan motverkan från en motståndare nå en lokal framgång, t.ex. att tillintetgöra, försvaga, fördröja eller störa honom, att ta eller hålla viktig terräng, att skydda egen verksamhet eller anläggning eller bekämpa motståndarens.
  8. immediatprotes

    immediatprotes och immediatbro, protes respektive bro som sätts in i munnen direkt efter utdragning av en tand.
  9. fraude à la loi

    fraude à la loi, inom juridiken ett förfaringssätt som syftar till att missbruka internationell privaträtt, oftast på det sättet att man, genom manipulering av anknytningsfakta (t.ex. ett konstlat byte av hemvist), försöker påverka vilken rättsordning som av domstolar ska tillämpas på ett civilrättsligt rättsförhållande.
  10. kutym

    kutym, förfaringssätt som förekommer inom ett visst geografiskt område och där har vunnit erforderlig fasthet (jämför handelsbruk).