1. förolämpning

    förolämpning, ärekränkningsbrott som begås av den som smädar någon annan genom kränkande tillmäle eller beskyllning (verbalinjurier) eller annat skymfligt beteende (formalinjurier och realinjurier) riktade mot den berörde.
  2. förolämpning

    fö`rolämpning subst. ~en ~ar ORDLED: för--o-lämp-ning-en
    Svensk ordbok
  3. yttrandefrihet

    yttrandefrihet, frihet att i tal, skrift eller bild eller på annat sätt meddela upplysningar samt uttrycka tankar, åsikter och känslor.
  4. språksociologi

    språksociologi, även, med en oftast synonym benämning, sociolingvistik, vetenskapsgren som utforskar förhållandet mellan språk och samhälle och språkanvändning som socialt beteende.

  5. förtal

    förtal, ärekränkningsbrott som begås av den som utpekar en person som brottslig eller klandervärd i sitt levnadssätt eller lämnar annan uppgift som är ägnad att utsätta personen för andras missaktning.
  6. åtal

    åtal, talan i brottmål om ansvar för brott.
  7. ärekränkning

    ärekränkning är ett brott.
  8. yttrandefrihetsbrott

    yttrandefrihetsbrott, missbruk av yttrandefriheten i bl.a. TV- och radioprogram, film, videogram eller ljudupptagning enligt yttrandefrihetsgrundlagen (YGL), som väsentligen bygger på reglerna om tryckfrihetsbrott i tryckfrihetsförordningen (TF).
  9. hipster

    hipster, person som hör till en livsstilsorienterad rörelse, bestående av främst yngre trendmedvetna urbana medelklassmänniskor.
  10. injurie

    injurie, förolämpning, ärekränkning.