1. Aktiv hushållning

    Aktiv hushållning, statlig byrå för konsumentupplysning, inrättad 1940 som en del av den statliga kristidsförvaltningen under andra världskriget.
  2. hushållningssällskap

    hushållningssällskap, länsvis organiserad sammanslutning med syfte att genom att utveckla och förmedla kunskaper verka för en levande landsbygd med konkurrenskraftiga näringar.
  3. hushållning

    hu`shållning subst. ~en ORDLED: hus--håll-ning-en
    Svensk ordbok
  4. Hushållningssällskapens förbund

    Hushållningssällskapens förbund, samarbets- och förhandlingsorgan för hushållningssällskapen med avseende på personalorganisationer och centrala uppdragsgivare.
  5. ekonomi

    ekonomi, vetenskaplig disciplin som omfattar studiet av resursers bildande, organisation och användning, det vill säga av alla de arrangemang inom vilka människor söker sin bärgning och försöker tillfredsställa sina behov.

  6. offentliga sektorn

    offentliga sektorn, ibland gemensamma sektorn, förr offentlig hushållning, statens, kommunernas och regionernas verksamhet.

  7. ekosofi

    ekosofi, filosofisk skola som vuxit fram under inspiration av det tilltagande engagemanget för miljöfrågor.
  8. hushållningssällskap

    hu`shållningssällskap subst. ~et, plur. ~, best. plur. ~en ORDLED: hus-håll-nings--säll-skap-et
    Svensk ordbok
  9. treenighetsläran

    treenighetsläran, teologisk teoribildning i de kristna kyrkorna, utvecklad kring tron att Gud är en, men samtidigt också Fader, Son och Ande – Gud är ”treenig” (äldre svenska ”trefaldig”).
  10. planhushållning

    planhushållning, styrning av ekonomisk verksamhet som utgår från en i förväg centralt fastställd plan.