-
köttfärs
kött`färs subst. ~en ORDLED: kött--färs-enSvensk ordbok -
köttfärssås
kött`färssås subst. ~en ORDLED: kött-färs--sås-enSvensk ordbok -
kåldolmar
kåldolmar, maträtt av köttfärs (ofta blandad med risgryn), inrullad i ett kålblad.
-
köttbullar
köttbullar, maträtt av köttfärs.
-
parisersmörgås
parisersmörgås, parisare , en skiva vitt matbröd bestruken med köttfärs kryddad med bl.a. finhackad saltgurka och rödbeta serverad vändstekt, ofta med stekt ägg. -
moussaka
moussaka, färsrätt från Balkanländerna som innehåller bland annat köttfärs samt aubergine- och potatisskivor.
-
rysk mat
rysk mat. Rysslands bidrag till den internationella gastronomin daterar sig främst till slutet av 1800-talet, då detta kök var oerhört populärt i Europa.
-
enchilada
enchilada, mexikansk maträtt som består av tunn majspannkaka med köttfärs- och grönsaksfyllning, kryddad med chilipeppar. -
nötkött
nötkött är kött från nötkreatur, både från kor och tjurar, men inte från kalvar. -
konservering
konservering är olika metoder att förbättra ett livsmedels hållbarhet utan att kvaliteten blir sämre.