1. köttfärs

    kött`färs subst. ~en ORDLED: kött--färs-en
    Svensk ordbok
  2. köttfärssås

    kött`färssås subst. ~en ORDLED: kött-färs--sås-en
    Svensk ordbok
  3. kåldolmar

    kåldolmar, maträtt av köttfärs (ofta blandad med risgryn), inrullad i ett kålblad.

  4. köttbullar

    köttbullar, maträtt av köttfärs.

  5. parisersmörgås

    parisersmörgås, parisare , en skiva vitt matbröd bestruken med köttfärs kryddad med bl.a. finhackad saltgurka och rödbeta serverad vändstekt, ofta med stekt ägg.
  6. moussaka

    moussaka, färsrätt från Balkanländerna som innehåller bland annat köttfärs samt aubergine- och potatisskivor.

  7. rysk mat

    rysk mat. Rysslands bidrag till den internationella gastronomin daterar sig främst till slutet av 1800-talet, då detta kök var oerhört populärt i Europa.

  8. enchilada

    enchilada, mexikansk maträtt som består av tunn majspannkaka med köttfärs- och grönsaksfyllning, kryddad med chilipeppar.
  9. nötkött

    nötkött är kött från nötkreatur, både från kor och tjurar, men inte från kalvar.
  10. konservering

    konservering är olika metoder att förbättra ett livsmedels hållbarhet utan att kvaliteten blir sämre.