1. pudding

    pudding, en vanligen i form gräddad maträtt, där den ingrediens som ger puddingen dess särskilda namn, t.ex. bröd-, choklad-, lever- eller mannagrynspudding, drygas ut med t.ex. mjöl, ägg, mjölk eller grädde.
  2. pudding

    pudd`ing subst. ~en ~ar ORDLED: pudd-ing-en
    Svensk ordbok
  3. mannagryn

    mannagryn, små gryn tillverkade av vete och mest använda till gröt och puddingar.
  4. majs

    majs, Zea mays, art i växtfamiljen gräs.

  5. panna cotta

    panna cotta, pannacotta, dessert av italienskt ursprung.
  6. majsena

    majsena, majsstärkelse, majsenamjöl, stärkelse som framställs ur majskorn och används för redning av främst krämer och puddingar.
  7. persisk mat

    persisk mat. Lika rik som den persiska historien och uppfinningsrikedomen i ”Tusen och en natt” är Irans kök, med ett myller av smakkombinationer där ris, kött, ägg, nötter, frukt, bär, mejeriprodukter och fylliga såser sällan saknas på bordet.

  8. mexikansk chia-salvia

    mexikansk chia-salvia, chia, Salvia hispanica, art i familjen plisterväxter.

  9. makaroner

    makaroner, pasta i form av små böjda rör eller förr även gryn, makaronigryn.
  10. dessert

    dessert, efterrätt.