1. påstående

    påstående, inom filosofin vanligen benämning på antingen en talakt i vilken något hävdas eller det som hävdas i en sådan akt, men ibland avses endast tankeinnehållet i det som hävdas; för påstående i denna senare bemärkelse använder man också den mer tekniska termen proposition.
  2. påståendesats

    påståendesats, huvudsats med grundbetydelsen att uttrycka ett påstående.
  3. påstående

    på`stående subst. ~t ~n ORDLED: på--stå-end-et
    Svensk ordbok
  4. censur

    censur innebär att myndigheter granskar böcker, filmer, radioprogram och TV-program med mera innan de kommer ut.
  5. gängbrottslighet

    gängbrottslighet, gängkriminalitet, brott som begås inom ramen för ett gruppsammanhang som har viss varaktighet och där brottsligheten spelar en inte obetydlig roll för gruppens identitet.

  6. John Locke

    Locke, John, född 29 augusti 1632, död 28 oktober 1704, engelsk filosof och politisk tänkare vars idéer fått avgörande betydelse både för empirismen i filosofin och liberalismen i politiken.
  7. teori

    teori, en grupp antaganden eller påståenden som förklarar företeelser av något slag och systematiserar vår kunskap om dem.
  8. källa

    källa, som historieteoretisk term benämning på alla slags observationsdata som historiker bygger på eller kan tänkas bygga på i sin forskning.

  9. ungdomsspråk

    ungdomsspråk, sammanfattande benämning på det samtalsspråk som används av ungdomar i tonåren, framför allt i samtal med jämnåriga.
  10. judar

    judar, ett folk med ursprung i Främre Orienten.