1. påvisa

    på`visa verb ~de ~t ORDLED: på--vis-ar SUBST.: påvisande, påvisning
    Svensk ordbok
  2. indikator

    indikator, substans som används för att påvisa förekomsten av ett visst ämne.
  3. vitaminer

    vitaminer, organiska föreningar som djur inklusive människa behöver och som måste tillföras genom födan eftersom de inte i tillräcklig mängd, eller inte alls, kan bildas i kroppen.

  4. mitokondrie

    mitokondrie, organell (celldel) i alla eukaryota (kärnförsedda) celler som kan andas aerobt (det vill säga med hjälp av syrgas).
  5. syror

    syror, inom kemin ämnen som kan avge protoner, H +.
  6. elektromagnetisk strålning

    elektromagnetisk strålning, strålningsfenomen i vilket energi överförs som en vågrörelse av elektriska och magnetiska fält ( elektromagnetiska vågor).
  7. ungdomsspråk

    ungdomsspråk, sammanfattande benämning på det samtalsspråk som används av ungdomar i tonåren, framför allt i samtal med jämnåriga.
  8. stamcell

    stamcell, omogen cell som genom delningar ger upphov till mer mogna (mer differentierade) celler samt till fler stamceller, så att antalet stamceller i organismen bibehålls.
  9. ädelgaser

    ädelgaser, de vid rumstemperatur gasformiga grundämnena i periodiska systemets grupp 18: helium, neon, argon, krypton, xenon och radon, se tabell.
  10. titreranalys

    titreranalys, kemisk analys som utförs genom titrering och som innebär att den okända mängden av ett ämne bestäms genom fullständig reaktion med ett annat ämne.