1. sidfläsk

    si`dfläsk subst. ~et ORDLED: sid--fläsk-et
    Svensk ordbok
  2. fransk mat

    fransk mat, mat lagad i enlighet med fransk tradition.

  3. bacon

    bacon, lättrökt, lättsaltat sidfläsk.
  4. bœuf bourguignon

    bœuf bourguignon, burgundisk köttgryta, gryta av köttbitar, strimlor av rimmat sidfläsk och schalottenlök, som bryns och sedan bräseras i bourgognevin med vitlök och en kryddbukett (bouquet garni).
  5. pancetta

    pancetta, saltat och lufttorkat italienskt sidfläsk.
  6. basturökning

    basturökning, riarökning, metod att med rök behandla livsmedel.
  7. griskött

    griskött, fläskkött, svinköttde delar av svinkroppen som innehåller högst 50 procent fett; övrigt kött kallas fläsk.

  8. lättrimmad

    lätt`rimmad adj. lättrimmat ORDLED: lätt--rimm-ad
    Svensk ordbok
  9. bacon

    bacon [bäj´kån] subst., ingen böjning, n-genus ORDLED: bac-on
    Svensk ordbok
  10. fläsk

    fläsk subst. ~et ORDLED: fläsk-et
    Svensk ordbok