1. uppmärksamhet

    uppmärksamhet, selektiv funktion inom varseblivning som innebär att vissa aspekter i omgivningen fokuseras.
  2. uppmärksamhetsstörning

    uppmärksamhetsstörning, tillfällig eller permanent störning av förmågan att hålla kvar uppmärksamheten på olika typer av inifrån eller utifrån kommande stimuli.

  3. uppmärksam

    upp`märksam adj. ~t ~ma ORDLED: upp--märk-samm-are
    Svensk ordbok
  4. förintelsen

    förintelsen (engelska holocaust, hebreiska shoa), benämning på nazisternas folkmord på judar under andra världskriget 1939–45.

  5. identitet

    identitet, självbild, medvetenhet om sig själv som en unik individ.
  6. Leonardo da Vinci

    Leonardo da Vinci (egentligen Lionardo da Vinci), född troligen 15 april 1452 i Anchiano vid Vinci i Toscana, död 2 maj 1519 i Amboise i Frankrike, italiensk konstnär, arkitekt, uppfinnare och naturforskare, genom sin mångsidighet en av konst- och vetenskapshistoriens största gestalter.

  7. arbetarrörelsen

    arbetarrörelsen använder man ibland som ett uttryck om det socialdemokratiska partiet och fackföreningsrörelsen på landets arbetsplatser (först och främst LO, Landsorganisationen) om man menar att de hänger ihop.
  8. propaganda

    propaganda, mer eller mindre systematiskt bedriven verksamhet som syftar till att med hjälp av språk, bilder eller andra symboler påverka människors åsikter, värderingar eller handlingar i en bestämd riktning.

  9. biologisk mångfald

    biologisk mångfald, biodiversitet, artrikedom, genetisk variation inom arter samt mångfalden av ekosystem.

  10. bildbehandling

    bildbehandling, i allmän betydelse behandling av bilder med avsikt att förbättra eller på annat sätt förändra informationen i bilden.