1. verksamhetsområde

    ver`ksamhetsområde subst. ~t ~n ORDLED: verk-sam-hets--om-råd-et
    Svensk ordbok
  2. språksociologi

    språksociologi, även, med en oftast synonym benämning, sociolingvistik, vetenskapsgren som utforskar förhållandet mellan språk och samhälle och språkanvändning som socialt beteende.

  3. Jean-Jacques Rousseau

    Rousseau, Jean-Jacques, född 28 juni 1712, död 2 juli 1778, schweizisk-fransk författare och politisk filosof.

  4. bioteknik

    bioteknik, det tekniska utnyttjandet av celler och cellbeståndsdelar för att framställa eller modifiera produkter som används inom samhällssektorer som hälsovård, livsmedelshantering och jordbruk.
  5. metodologi

    metodologi (nylat. methodologia, av latin methodus ’planmässigt eller vetenskapligt förfarande’, ’metod’, av likabetydande grekiska methodos, se vidare metodik, och - logia ’-lära’, ’-vetenskap’, av logos ’ord’), i vid mening läran om metoder, dvs. om planmässiga tillvägagångssätt, vid olika mänskliga förehavanden.
  6. salt

    salt, i dagligt tal detsamma som natriumklorid, NaCl.

  7. Europarådet

    Europarådet, europeisk mellanstatlig samarbetsorganisation, bildad 5 maj 1949 för att ”åstadkomma en närmare förening mellan medlemmarna, för att trygga och realisera deras gemensamma ideal och principer och att främja deras ekonomiska och sociala utveckling” (rådsstadgan, artikel 1).

  8. Hermes

    Hermes, grekisk gud med flera verksamhetsfält.

  9. tolk

    tolk, person som vanligen muntligt förmedlar ett budskap från ett språk till ett annat; se tolkning.

  10. ideell organisation

    ideell organisation, sammanslutning som har till uppgift att främja medlemmarnas gemensamma ideella strävanden och som inte primärt arbetar för deras ekonomiska intressen.