1. vittnesmål

    vitt`nesmål subst. ~et, plur. ~, best. plur. ~en ORDLED: vittn-es--mål-et
    Svensk ordbok
  2. me too-rörelsen

    me too-rörelsen, globalt upprop mot sexuella trakasserier och övergrepp. 

  3. islamisk kvinnosyn

    islamisk kvinnosyn. Frågan om kvinnosynen är starkt kontroversiell inom islam och någon enhetlighet står knappast att finna, varken i de religiösa källorna som historiska dokument eller i den religiösa tolkningstraditionen.

  4. Palmemordet

    Palmemordet, benämning på mordet på statsminister Olof Palme, vilken strax före midnatt 28 februari 1986 sköts till döds på Sveavägen i Stockholm.

  5. evangelier

    evangelier, de skrifter som står främst i Bibelns Nya Testamente och alltid har betraktats som dess viktigaste del: Matteusevangeliet, Markusevangeliet, Lukasevangeliet och Johannesevangeliet.
  6. förundersökning

    förundersökning, den utredning som polis eller åklagare genomför för att konstatera om brott förövats och vem som kan misstänkas för detsamma.
  7. vittnespsykologi

    vittnespsykologi, den del av rättspsykologin (forensisk psykologi) som studerar faktorer vilka kan påverka riktigheten och fullständigheten, dvs. tillförlitligheten, i ett vittnesmål.
  8. Stig Engström

    Engström, Stig,Skandiamannen”, född 26 februari 1934, död 26 juni 2000, misstänkt för mordet på Olof Palme 28 februari 1986. 

  9. Andy Warhol

    Warhol, Andy, egentligen Andrew Warhola, född 6 augusti 1928, död 22 februari 1987, amerikansk konstnär.

  10. Raoul Wallenberg

    Wallenberg, Raoul, född 4 augusti 1912, död sannolikt 1947, ledare av räddningsaktion för judarna i Ungern 1944–45; jämför släktartikel Wallenberg.