1. äldreomsorg

    äldreomsorg, tidigare åldringsvård, den del av den kommunala socialtjänsten som tillhandahåller bostad, vård eller annan service till äldre personer.

  2. äldreomsorg

    äl`dreomsorg subst. ~en ORDLED: äld-re--om-sorg-en
    Svensk ordbok
  3. nationell minoritet

    nationell minoritet, en grupp med uttalad samhörighet som till antalet har en icke dominerande ställning i samhället i förhållande till resten av befolkningen.

  4. sjuksköterska

    sjuksköterska, yrkesgrupp som har det primära ansvaret för planering och ledning, genomförande och utvärdering av det kliniska omvårdnadsarbetet, arbetar med preventiva och hälsofrämjande verksamheter, förmedlar kunskap och undervisar patienter, anhöriga, medarbetare och studerande.
  5. psykiatrireformen

    psykiatrireformen, även kallad psykädelreformen i analogi med ädelreformen för äldreomsorgerna, innebär att kommunerna från 1994 fått ett utökat ansvar för personer med psykiska funktionshinder.
  6. dagcenter

    dagcenter, verksamhet inom socialtjänst och sjukvård, bedriven under öppna former på dag- men också kvällstid, till skillnad från institutionernas vård dygnet runt.

  7. omsorg

    omsorg, i samband med lagstiftning i slutet av 1960-talet term för samhällets särskilda insatser till stöd för personer med begåvningsmässiga funktionshinder (utvecklingsstörning).

  8. pedagogik

    pedagogik är ett ämne där man studerar sådant som har att göra med uppfostran och undervisning.

  9. social omsorg

    social omsorg, samlingsbenämning på kommunal barnomsorg samt social service, vilken omfattar kommunal äldre- och handikappomsorg.
  10. feriearbete

    feriearbete, tidsbegränsad anställning som i huvudsak utförs av studerande under pågående utbildning.