Programvaror

Din webbläsare installeras i ett visst grundutförande med vissa begränsningar i förmågan att hantera exempelvis ljud och video. Genom att installera insticksprogram kan du lägga till dessa funktioner till webbläsaren.

Webbläsare

Din webbläsare är viktig för hur innehållet visas på skärmen. Sträva alltid efter att ha den senast tillgängliga versionen. För PC-användare rekommenderas Internet Explorer eller Firefox. För Mac-användare rekommenderas Safari eller Firefox.

Hjälpprogram

Flash Player används för att bl.a. visa kartor och illustrationer på NE.se samt i Kunskapsjakten.

Acrobat Reader används för att läsa filer i pdf-format.

Java används i NE:s interaktiva korsord.