Fredrik Bengtsson ny VD för NE

Den 2 oktober börjar Fredrik Bengtsson som VD för NE Sverige AB.

Fredrik Bengtsson har en gedigen erfarenhet av affärsutveckling och marknadsföring från Kinneviksfären och kommer närmast från e-handelsbolaget Gents.com där han varit VD.

– Jag är stolt och glad över det här uppdraget. NE är ett spännande företag som kombinerar välkända och uppskattade faktatjänster med en hög innovationskraft. Jag ser fram emot att få arbeta tillsammans med NE:s medarbetare, styrelse och kunder för att skapa nya digitala lösningar för kunskapssektorn, säger Fredrik Bengtsson.

NE är störst i landet när det gäller digitala tjänster för grundskolan och gymnasiet. Cirka 75 procent av Sveriges elever har tillgång till NE:s tjänster som består av bland annat läromedel, ordböcker, uppslagsverk och streamade undervisningsfilmer.

– Med Fredrik som VD kommer NE ta ett viktigt steg i att ytterligare befästa vår starka ställning inom digitala utbildningstjänster till skolan och fortsätta utvecklingen av vårt erbjudande till andra segment. Fredriks affärsmässighet, drivkraft och passion för möjligheterna inom digital utbildning kommer att gynna våra kunder och NE:s framtida tillväxtmöjligheter, säger Hubert Kjellberg, koncernchef för NE och VD för Brockhaus, med verksamhet i Tyskland, Österrike och Schweiz.

För ytterligare information, kontakta

Fredrik Bengtsson, VD NE Sverige AB
fredrik.bengtsson@ne.se, 073-788 17 79

Hubert Kjellberg, koncernchef NE
hubert.kjellberg@ne.se, 072-727 47 01