NE:s USA-expert Frida Stranne aktuell i P1

I NE:s författarstab finns några av Sveriges främsta forskare. I det senaste avsnittet av Sveriges Radios program “Konflikt” medverkar en av dem, Frida Stranne, och analyserar Barack Obamas tid som president.

I P1-studion diskuterar Frida Stranne varför USA inte intog en mer aktiv roll i Syrienkriget, varför Obamacare var svår att genomföra och hur det kommer sig att Obama, som ju fått Nobels fredspris, använt drönarkrigföring.

Lyssna på programmet här

Frida Stranne är doktor i freds- och utvecklingsforskning och lektor i statsvetenskap vid Högskolan i Halmstad. Hon är knuten till Svenska institutet för nordamerikastudier (SINAS) vid Uppsala universitet som gästforskare och gästlärare och har grundat bloggen "Amerikaanalys". Stranne är även författaren bakom biografin om Barack Obama i NE:s uppslagsverk.

Nationalencyklopedins redaktion ser till att materialet i uppslagsverket och övriga tjänster håller hög klass, både språkligt och innehållsmässigt. Innehållet uppdateras kontinuerligt och nya uppslagsord tillkommer fortlöpande. Till redaktörernas kontaktnät hör alla de experter och skribenter som bidrar till texterna i uppslagsverket. När materialet kommit till redaktionen faktagranskar och redigerar respektive redaktör innehållet samt gör eventuella kompletteringar.

Läs mer om NE:s redaktion och författarstab