Enkelt att komma igång med läromedel från NE

Är du nyfiken på läromedel från NE men känner dig lite osäker på den digitala biten? Många blir förvånade över att det är så enkelt att både komma igång och utveckla sitt användande.

Allt fler skolor öppnar upp för de nya möjligheter som digitala läromedel kan ge. En del lärare kan dock känna en viss osäkerhet inför det digitala och är rädda för att fastna någonstans på vägen.Vi har tagit detta på allvar och skapat en struktur för att få alla med på tåget.

Så går det till

Marcus Nilsson är ansvarig för Customer Success på NE och arbetar med att få igång och följa upp nya användare samt att genomföra utbildningar och inspirationsföreläsningar.
− Först och främst utser vi gemensamt en eller flera administratörer på varje skola, berättar Marcus Nilsson. Så att det alltid finns personer på plats som kan ge hjälp och stöd. Det är oftast lärare som redan har ett intresse för digitala verktyg och känner sig bekväma med att hjälpa andra.

Många verktyg för att komma igång

Det finns en lång rad verktyg att ta till för att skräddarsy processen för skolor: utbildningar på plats, fasta webbinarier för både introduktion och fördjupning, inspirationsföreläsningar samt kundsupport och instruktionsvideor. Det finns också en mycket populär chattfunktion inne i läromedlet.
− Det blir en hel del personlig kontakt med administratörer och användare, säger Marcus Nilsson. Jag är själv lärare från början, så det är väldigt kul att komma ut och höra vad de tycker ute i skolvardagen. Inte minst att inspirera dem att utvecklas vidare med våra läromedel.

Rätt start ger ökad användning

För att få med alla användare på ett positivt sätt är det viktigt att ha en bra process för att visa vad de har tillgång till och hur man kommer igång.

− Om rektorn känner sig orolig över att inte få med alla lärare på tåget kan en inspirationsföreläsning ge god hjälp. Genom att visa att digitala läromedel kan göra så mycket mer än en bok öppnar vi möjligheter som inspirerar de flesta lärare att sätta igång. Vi ser att användningen ökar rejält efter att vi varit ute på en inspirationsföreläsning.

Videor som tydligt visar alla moment

Det finns alltid fler och mer avancerade sätt att använda materialet på. I NE:s strävan att förenkla ytterligare är instruktionsvideor en naturligt service att erbjuda.
− Vi har producerat ett antal videos, både för administratörerna ute på skolorna och för lärarna. Så att de i lugn och ro kan lära mer om vilka finesser och ytterligare lager som finns i läromedlen.

Marcus Nilsson poängterar att det verkligen inte är svårt att komma igång. Men att det ibland kan finnas ett litet motstånd som till exempel en bra video kan hjälpa en över.
− Man kan känna sig osäker på nya saker i förväg men sedan upptäcka att det ju faktiskt var väldigt enkelt. Vi får ofta höra att det var enklare att komma igång än man trodde.

Ligga steget före ger användarna trygghet

För oss är det helt centralt att göra det så enkelt som möjligt att komma igång med digitala läromedel och sedan hjälpa användarna hela vägen. Det är nyckeln till goda resultat – både för skolan och för NE.
− Det finns alltid möjlighet att kontakta oss för att få hjälp och utbildning. Men vi försöker att ligga steget före så att användarna ska känna sig väl förberedda och trygga. Både med att komma igång och att sedan utvecklas vidare.

Prova läromedel gratis