Kundansvarig säljare till NE (region norr)

De svenska skolorna genomgår en snabb och omfattande digitalisering, och användningen av digitala läromedel och kunskapstjänster ökar ständigt. Vi söker nu en kundansvarig säljare för att möta den ökande efterfrågan på våra tjänster, och som ska ansvara för försäljningen mot skolor och kommuner i Mellersta Norrland och Övre Norrland.

Som kundansvarig säljare ansvarar du för att driva och utveckla försäljningsarbetet i din region inom affärsområdet Skola. NE är i ett expansivt skede och du kommer att vara en del av en miljö som kännetecknas av högt tempo, entreprenörskap och ambitiösa kollegor. Ingen dag är den andra lik och arbetsuppgifterna kan inkludera allt från försäljningsstrategi, input till affärsplan och produktutveckling, arrangemang av seminarier och närvaro på mässor till uppsökande försäljning, kundbesök, daglig problemlösning samt analys och rapportering till ledningen.

I din roll som kundansvarig säljare bidrar du till att skapa passion och intresse för våra tjänster. Du förstår att NE strävar efter att ge sina användare en unik kundupplevelse och hittar sätt att öka användandet. Varje dag har du chansen att ge fler lärare och elever möjlighet till ett modernt lärande och ett snabbare kunskapslyft.

Vi tror att du har följande med dig när du kommer till oss:

 • Gedigen erfarenhet av försäljning, inklusive uppsökande telefonförsäljning, mot både nya och befintliga kunder
 • Vana att driva hela försäljningsprocessen
 • Erfarenhet av försäljning mot skolor är ett plus
 • Erfarenhet som lärare, IKT-pedagog eller skolledare är meriterande

Utöver detta letar vi efter en person som är:

 • Passionerad, entusiastisk och driftig
 • Strukturerad
 • En utomordentlig kommunikatör och presentatör
 • Analytisk med förmåga att se affärsmöjligheter
 • En problemlösare; “can think on your feet”
 • En lagspelare
 • Intresserad av teknik och utbildning

Som ansvarig för Mellersta och Övre Norrland kommer du att arbeta med hemmet som bas, och rapportera till affärsområdeschef på huvudkontoret i Malmö. Regelbundet resande ingår. (Körkort och bil är ett krav.) Lönen är huvudsakligen provisionsbaserad. Arbetstiderna styrs av arbetsbehoven.

Ansökan

Ansökan och CV skickas till jobb@ne.se och bör vara oss tillhanda senast 14 oktober 2017. Ange ”Kundansvarig säljare, norr” i ämnesraden. Urval och intervjuer sker löpande, så vänta inte med din ansökan.

Frågor om tjänsten

Frågor om tjänsten kan ställas till Markus Landin, markus.landin@ne.se.

Om NE

Nationalencyklopedin (NE) är ett av Sveriges mest ansedda kunskapsföretag. Vi utvecklar och erbjuder webbaserade kunskapstjänster. Bland våra kunder finns majoriteten av Sveriges skolor och universitet samt bibliotek, företag, myndigheter och privatpersoner. NE växer med lönsamhet. Företaget har 35 anställda och omsätter 92 Mkr.