Operativ marknadschef till NE

Brinner du för att sprida nyfikenhet och kunskap? Delar du vårt mål att alla ska ha tillgång till inspirerande, faktaspäckad och pålitliga kunskapstjänster. Älskar du dessutom marknadsföring och har ett naturligt sinne för ledarskap? Då är du kanske vår nya marknadschef!

NE är Sveriges ledande digitala kunskapsleverantör, hundratusentals lärare, elever, yrkesverksamma och privatpersoner använder dagligen NE som kunskapsleverantör och källkritiskt verktyg. Bland våra digitala tjänster finns uppslagsverket Nationalencyklopedin, de randiga ordböckerna, interaktiv fakta om länder och religioner, utbildningsfilmer, språktjänster och vår snabbast växande nyhet: digitala läromedel från årskurs fyra till gymnasiet. Bolaget växer och användningen ökar starkt.

Om Jobbet

På NE tar du fram taktiska kampanjplaner som stärker vårt varumärke och skapar mätbar försäljning, ansvarar för kommunikationen på vår hemsida och våra sociala mediakanaler, events runt om i Sverige och övrig externa marknadsföring. En spännande uppgift är ansvaret för marknadsautomation där du och ditt team kan göra stor skillnad. Du har också budgetansvar och leder ett team på tre medarbetare.

Vi erbjuder dig ett intressant och stimulerande arbete i en växande bransch. Din arbetsplats är NE:s moderna och luftiga kontor på bästa läge i Malmö, precis vid vattnet och bara ett stenkast från centralstationen.

Om dig

Vi tror att du har arbetat med olika discipliner av marknadsföring där du fått erfarenhet av marknadsföring mot olika kundsegment som konsumenter, företag och offentliga verksamheter – kanske som projektledare på en byrå eller ett större bolag där du arbetat med digitala tjänster och digital marknadsföring.

Vi tror också att du:

 • Är prestigelös, positiv och handlingskraftig
 • Har minst fem års arbetslivserfarenhet från en försäljnings- och/eller marknadsavdelning varav ett par år med personalansvar
 • Är utbildad marknadsekonom eller har liknande relevant eftergymnasial utbildning
 • Har god förståelse av teknik och verktyg för planering och uppföljning av marknadsaktiviteter

Dina arbetsuppgifter

 • Planera och genomföra målstyrda marknadsaktiviteter för NE:s olika tjänster mot våra olika målgrupper
 • Följa upp, analysera, rapportera och presentera utfall
 • Budgetansvar
 • Personalansvar

Mer om tjänsten

 • Tjänsten är på heltid
 • Börjar med sex månaders provanställning
 • Placering i Malmö
 • Ca 10 resdagar per år
 • Du ingår i ledningsgruppen och rapporterar till VD

Om NE

Vi tror att du har hört talas om NE Nationalencyklopedin, ett av Sveriges mest välkända och ansedda varumärken.

Men du kanske inte visste att vi brinner för att utveckla den bästa tjänsten för lärande på en global marknad. Vår produkt skalas kontinuerligt upp och förutom Sverige finns vi i dag i Tyskland, Österrike och Schweiz. Vi är målinriktade supernördar som är fullt övertygade om att vi kan göra underverk. Vår mission är att väcka nyfikenhet och sprida upptäckarglädje.

Vi går till jobbet med målet att förändra en hel bransch, och vi gör det med pålitligt innehåll och teknik som är inspirerande, användarvänlig och skapar resultat för våra användare.

Vår kultur är pragmatisk, prestigelös och vi älskar feedback för att utvecklas. Vi arbetar iterativt, med många små och snabba steg för att nå vår vision. Här jobbar människor med mycket energi och höga krav på kvalitet och trovärdighet. Det balanserar vi med upptäckarlust och modet att våga ta risker för att fortsätta ligga i topp och skapa en briljant produkt. Vi tror på styrkan hos våra anställda och vi strävar alla efter att utveckla NE. Och oss själva.

På NE ser vi mångfald bland vår personal som en superkraft och en förutsättning för vår utveckling framåt! Vi gillar olika och strävar efter en jämn fördelning på vår arbetsplats.

NE Nationalencyklopedin har en stolt historia och en lika spännande framtid. Kom och häng med på vår resa!

Om rekryteringsprocessen

För frågor om tjänsten, kontakta Fredrik Bengtsson 0723-280144. Din ansökan skickar du till jobb@ne.se.

 

Vi kan med stolthet säga att vi kommer erbjuda dig

 • att vara en del i ett härligt och hjälpsamt team som längtar efter dig
 • att få bidra till att sätta Sverige på världskartan när det gäller digital utbildning
 • stor variation i arbetsuppgifter och möjlighet till personlig utveckling
 • en trygg anställning med kollektivavtal, pension och friskvårdsbidrag
 • schysta lokaler med havsbris vid Ångbåtsbron i Malmö bara 5 minuters promenad från Centralstationen.