NE Nationalencyklopedin AB

Utvecklare och teknisk ledare till Nationalencyklopedin

Är du en driven utvecklare som levererar med kvalitet? Söker du nya utmaningar i en kreativ miljö där du ges frihet att skapa och bidra till att sprida kunskap?

Om Nationalencyklopedin

NE Nationalencyklopedin AB erbjuder kunskapstjänster och digitala läromedel till skolor, företag, myndigheter och privatpersoner i Sverige, Tyskland och Österrike. Vill du läsa mer, gå till www.ne.se.

NE satsar på att såväl förbättra befintliga tjänster som att utveckla nya. Vi expanderar nu och letar efter ytterligare utvecklare till vårt huvudkontor i Malmö.

Arbetsuppgifter

På NE jobbar vi med webbutveckling i backend och frontend, dessutom har vi en del apputveckling. I nuläget rekryterar vi inom alla dessa områden. Du kan välja ett eller flera beroende på ditt intresse. Vi rekryterar utvecklare med erfarenhet som sträcker sig från några år till över 10 år. Med erfarenhet får du ett större ansvar och hittar vi rätt person så kommer vi att tillsätta en tjänst som teknisk ledare.

I rollen som backendutvecklare ligger ditt främsta fokus på att bygga och underhålla den infrastruktur som ligger till grund för NE:s tjänster och appar. Du arbetar med våra mikrotjänster där utvecklingen främst sker i Java. Vår infrastruktur är cloud-baserad och till stor del paketerad i docker-containers.

I rollen som frontendutvecklare ligger ditt främsta fokus på att bygga snygga och väl fungerande webbapplikationer. Utvecklingen sker i JavaScript, HTML5 och CSS. Vi går mer och mer mot Single Page-applikationer skrivna i React vilket leder till att mer logik flyttas till frontend.

Hos NE har du stor möjlighet att påverka din arbetssituation som till exempel när det gäller vilken plattform du utvecklar på och vilka verktyg du använder. Du ges också ett stort ansvar när det kommer till de lösningar du arbetar med och den kod du utvecklar, men du har också en erfaren grupp bakom dig redo att ge dig stöd. Det finns ingen gräns mellan backend och frontend på NE. Du väljer om du vill fokusera på ena eller andra sidan, eller om du vill jobba som fullstack-utvecklare. Personlig utveckling uppmuntras.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

  • Flerårig erfarenhet av frontend/backend-utveckling i team.
  • I backend behöver du goda kunskaper inom Java-programmering och kunskaper inom Linux, Spring Boot, JSP, AWS, SQL samt NoSQL är meriterande.
  • I frontend behöver du goda kunskaper inom HTML5, CSS3, och ES2017 och kunskaper inom React, Angular samt jQuery är meriterande.
  • Kunskaper inom Android och iOS är meriterande.
  • Relevant ingenjörsutbildning eller motsvarande är meriterande.
  • Goda kunskaper i svenska och engelska tal och skrift.

Du som söker är en proaktiv och nyfiken utvecklare som i arbetet tar hänsyn till säkerhet, upplevelse, funktionalitet och prestanda. Du lockas av storskalighet och jobbar för att hålla komplexiteten under kontroll. Du har en förmåga att omvandla din kreativitet till att förbättra upplevelsen för användaren. Med din vilja att lära dig mer vågar du ifrågasätta och utmana dig själv i nya tekniker samtidigt som du arbetar strukturerat. Du trivs med kombinationen av eget ansvar och lagarbete i en öppen miljö.

Övrig information

Start: Omgående med hänsyn till eventuell uppsägningstid.
Plats: Malmö
Omfattning: Heltid
Lön: Enligt överenskommelse
Ansökan: Skicka in din ansökan med CV och eventuella frågor om tjänsten till jobb@ne.se