Backendutvecklare till NE i Malmö

Sugen på att arbeta med den senaste webbteknologin? Går du igång på frihet under ansvar och brinner du för att utveckla och utvecklas?

Bra! Kom då till oss, för vi behöver fler talanger till vårt utvecklarteam för mjukvara på NE. Med hjälp av grymma kollegor kommer du att utvecklas i snabb takt – för när du växer, växer NE!

Om jobbet

Vi är en grupp dedikerade och nyfikna utforskare som tror på digitaliseringens möjligheter att förbättra lärandet i skolan. På NE jobbar vi med den senaste webbtekniken och AI samt spännande tillämpningar som ökar nyttan för användaren genom individanpassat och interaktivt innehåll. För din del handlar det om webbutveckling i backend.

I rollen som backendutvecklare ligger ditt främsta fokus på att bygga och underhålla den plattform och infrastruktur som ligger till grund för NE:s tjänster. Du arbetar med våra mikrotjänster, där utvecklingen främst sker i Java. Vår infrastruktur ligger i molnet (AWS) och applikationerna körs till stor del i Docker.

Du ges stor möjlighet att påverka din arbetssituation, till exempel när det gäller utvecklingsplattform och verktygsval, och du får stort ansvar när det gäller de lösningar du arbetar med och den kod du utvecklar. Du har en erfaren grupp bakom dig, redo att ge dig stöd. Vi har ingen fast gräns mellan backend och frontend, utan alla jobbar i samma team med möjlighet till rörelse mellan grupperna. Vi gillar hårt arbete och ser resultatet av en väl utförd uppgift som en belöning i sig. Samtidigt upprätthåller vi balansen mellan arbete och fritid. Om man mår bra, presterar man bra!

Om dig

NE passar dig som trivs med frihet, har en omättad hunger och som drivs av att utvecklas i takt med bolaget. I teamet tror vi att socialt engagemang leder till framgång och därför bryr vi oss mycket om varandra.

För att du ska bli vår nästa stjärna ser vi gärna att

  • du gillar äventyr och vill vara med på vår resa med destination världens bästa lärande
  • du är proaktiv och delar gärna med dig av din klokskap till kollegor
  • du har en civilingenjörs- eller annan högskoleexamen – eller har skaffat motsvarande kunskap på annat sätt
  • du har ett par års yrkeserfarenhet som utvecklare, gärna flera – men vi bryr oss mest om vad du åstadkommer framöver.

Med din energi och positiva framtoning i kombination med ditt sinne för smarta och hållbara lösningar hjälper du oss att bli bättre samtidigt som du blir en uppskattad kollega. Du gillar att jobba i team och ser nyttan av samarbete i mindre grupper.

Om NE

Vi tror att du har hört talas om NE Nationalencyklopedin, ett av Sveriges mest välkända och ansedda varumärken.

Men du kanske inte visste att vi brinner för att utveckla den bästa tjänsten för lärande på en global marknad. Vår produkt skalas kontinuerligt upp och förutom Sverige finns vi i dag i Tyskland, Österrike och Schweiz. Vi är målinriktade supernördar som är fullt övertygade om att vi kan göra underverk. Vår mission är att väcka nyfikenhet och sprida upptäckarglädje.

Vi går till jobbet med målet att förändra en hel bransch, och vi gör det med pålitligt innehåll och teknik som är inspirerande, användarvänlig och skapar resultat för våra användare.

Vår kultur är pragmatisk, prestigelös och vi älskar feedback för att utvecklas. Vi arbetar iterativt, med många små och snabba steg för att nå vår vision. Här jobbar människor med mycket energi och höga krav på kvalitet och trovärdighet. Det balanserar vi med upptäckarlust och modet att våga ta risker för att fortsätta ligga i topp och skapa en briljant produkt. Vi tror på styrkan hos våra anställda och vi strävar alla efter att utveckla NE. Och oss själva.

På NE ser vi mångfald bland vår personal som en superkraft och en förutsättning för vår utveckling framåt! Vi gillar olika och strävar efter en jämn fördelning på vår arbetsplats.

NE Nationalencyklopedin har en stolt historia och en lika spännande framtid. Kom och häng med på vår resa!

Om rekryteringsprocessen

Vi är spända på att se din ansökan så snabbt som möjligt – sänd den till jobb@ne.se. Urval och rekrytering sker löpande. Tillträde enligt överenskommelse.

 

Vi kan med stolthet säga att vi kommer erbjuda dig

  • att vara en del i ett härligt och hjälpsamt team som längtar efter dig
  • att få bidra till att sätta Sverige på världskartan när det gäller digital utbildning
  • stor variation i arbetsuppgifter och möjlighet till personlig utveckling
  • en trygg anställning med kollektivavtal, pension och friskvårdsbidrag
  • schysta lokaler med havsbris vid Ångbåtsbron i Malmö bara 5 minuters promenad från Centralstationen.