Utvecklare till NE i Stockholm

Sugen på att arbeta med den senaste webbteknologin? Vill du vara med och starta upp ett utvecklarteam på vårt kontor i Stockholm? Går du igång på frihet under ansvar och brinner du för att utveckla och utvecklas?

Bra! Kom då till oss, för vi behöver fler talanger till det utvecklarteam för mjukvara som vi nu startar upp på vårt Stockholmskontor.

Om jobbet

Vi på NE är en grupp dedikerade och nyfikna utforskare som tror på digitaliseringens möjligheter att förbättra lärandet i skolan. Vi jobbar med den senaste webbtekniken och spännande tillämpningar som ökar nyttan för användaren genom individanpassat och interaktivt innehåll. För din del handlar det om webbutveckling i backend och/eller frontend, samt viss apputveckling.

I rollen som backendutvecklare ligger ditt främsta fokus på att bygga och underhålla den plattform och infrastruktur som ligger till grund för NE:s ordbokstjänster. Tillsammans med vår redaktion jobbar du med att förbättra publiceringsflödet, optimera datastrukturer, sökfunktioner, API design m.m. Du arbetar med våra mikrotjänster, där utvecklingen främst sker i Java. Vår infrastruktur ligger i molnet (AWS) och applikationerna körs till stor del i Docker.

I rollen som frontendutvecklare ligger ditt främsta fokus på att bygga snygga och väl fungerande webbapplikationer. Utvecklingen sker i JavaScript, HTML5 och CSS. Vi går mer och mer mot Single Page-applikationer skrivna i React.

Du ges stor möjlighet att påverka din arbetssituation, till exempel när det gäller utvecklingsplattform och verktygsval, och du får stort ansvar när det gäller de lösningar du arbetar med och den kod du utvecklar. Du är med och startar upp vår utvecklingsverksamhet i Stockholm men har en erfaren grupp bakom dig på vårt huvudkontor i Malmö, redo att ge dig stöd. Vi gillar hårt arbete och ser resultatet av en väl utförd uppgift som en belöning i sig. Samtidigt upprätthåller vi balansen mellan arbete och fritid. Om man mår bra, presterar man bra!

Om dig

NE passar dig som trivs med frihet, har en omättad hunger och som drivs av att utvecklas i takt med bolaget.

För att du ska bli vår nästa stjärna ser vi gärna att

  • du gillar äventyr och vill vara med på vår resa med destination världens bästa lärande
  • du är proaktiv och gärna delar med dig av din klokskap till kollegor
  • du har en civilingenjörs- eller annan högskoleexamen – eller har skaffat motsvarande kunskap på annat sätt
  • att du har ett par års yrkeserfarenhet som utvecklare, gärna flera – men vi bryr oss mest om vad du åstadkommer framöver.

Med din energi och positiva framtoning i kombination med ditt sinne för smarta och hållbara lösningar hjälper du oss att bli bättre samtidigt som du blir en uppskattad kollega. Du gillar att jobba i team och ser nyttan av samarbete i mindre grupper.

Om NE

Vi tror att du har hört talas om NE Nationalencyklopedin, ett av Sveriges mest välkända och ansedda varumärken.

Men du kanske inte visste att vi brinner för att utveckla den bästa tjänsten för lärande på en global marknad. Vår produkt skalas kontinuerligt upp och förutom Sverige finns vi i dag i Tyskland, Österrike och Schweiz. Vi är målinriktade supernördar som är fullt övertygade om att vi kan göra underverk. Vår mission är att väcka nyfikenhet och sprida upptäckarglädje.

Vi går till jobbet med målet att förändra en hel bransch, och vi gör det med pålitligt innehåll och teknik som är inspirerande, användarvänlig och skapar resultat för våra användare.

Vår kultur är pragmatisk, prestigelös och vi älskar feedback för att utvecklas. Vi arbetar iterativt, med många små och snabba steg för att nå vår vision. Här jobbar människor med mycket energi och höga krav på kvalitet och trovärdighet. Det balanserar vi med upptäckarlust och modet att våga ta risker för att fortsätta ligga i topp och skapa en briljant produkt. Vi tror på styrkan hos våra anställda och vi strävar alla efter att utveckla NE. Och oss själva.

Vi kan med stolthet säga att vi kommer erbjuda dig

  • att vara en del i ett härligt och hjälpsamt team som längtar efter dig
  • att få bidra till att sätta Sverige på världskartan när det gäller digital utbildning
  • stor variation i arbetsuppgifter och möjlighet till personlig utveckling
  • en trygg anställning med kollektivavtal, pension och friskvårdsbidrag
  • Fina lokaler i Sturegallerian i centrala Stockholm

På NE ser vi mångfald bland vår personal som en superkraft och en förutsättning för vår utveckling framåt! Vi gillar olika och strävar efter en jämn fördelning på vår arbetsplats.

NE Nationalencyklopedin har en stolt historia och en lika spännande framtid. Kom och häng med på vår resa!

Om rekryteringsprocessen

Vi är spända på att se din ansökan så snabbt som möjligt. Urval och rekrytering sker löpande. Tillträde enligt överenskommelse. Skicka din ansökan till jobb@ne.se.

Just nu söker vi också en Backendutvecklare till vårt team i Malmö. Läs mer om tjänsten här.