Framgångsrecept för ämnesövergripande samarbete

Bli inspirerade av Kristina Bergsten, lärare i naturkunskap, och Kristoffer Petersson Karlberg, lärare i samhällskunskap, på Munkagårdsgymnasiet i Tvååker som tillsammans har tagit fram ett framgångsrecept på hur du och dina kollegor kan samarbeta ämnesövergripande på din skola. Tillsammans skapade de en ny kurs, ”En hållbar framtid”, på sin skola.

Vad?
Under webbinariet får du följa med på deras resa. Varför valde de just temat hållbar framtid? Hur gick de tillväga för att skapa en kurs med gemensamma beröringspunkter i kursernas centrala innehåll? Du får konkreta exempel på genomförandet av lektioner och hur du kan arbeta med undervisningsmaterialet samt skapa engagemang i klassrummet. De berättar även vilka utmaningar de stötte på, vad eleverna tyckte och hur de tog fram bedömningskriterier för ett så aktuellt ämne som hållbarhet och miljö.

För vem?
För dig som är lärare, specialpedagog eller speciallärare som vill få tips och inspiration om kollegialt samarbete, hur ni kan arbeta med teman på din skola eller hur du kan arbeta kring hållbarhet och miljö.

Var?
Var som helst. Du behöver bara en dator och internet.
Länk till webbinariet skickas till dig i ett separat mejl några dagar innan samt 60 minuter innan webbinariet börjar.

Tidsåtgång?
Webbinariet börjar klockan 15:15 och pågår i 45 minuter.Presentationen hittar du här
Webbinarium Ämnesövergripande samarbete