Redaktör till NE

NE Nationalencyklopedin förstärker redaktionen i Malmö och vi söker nu ytterligare en ämnesredaktör.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med uppdateringar av våra webbaserade tjänster inom främst ämnena statsskick och politik, nutidshistoria, juridik, ekonomi och religion. I arbetet ingår omvärldsbevakning och att lägga till nya uppslagsord, exempelvis biografier.

Du kommer att ha ett nätverk av frilansande experter till din hjälp, men i arbetet ingår också mycket eget skrivande.

Kvalifikationer

Du är en erfaren reporter/redaktör eller populärvetenskaplig skribent med högskoleutbildning inom ett eller flera av ämnena statsvetenskap, ekonomi, sociologi, freds- och konfliktforskning, statistik och rättsvetenskap.

Du är en mycket god stilist och har även erfarenhet av att redigera texter. Har du erfarenhet av databasjournalistik och har arbetat med visualiseringar av data är det en fördel.

Redaktionen i Malmö består av tio redaktörer varav tre är kvinnor. Vi ser därför gärna kvinnliga sökande.

Omfattning

Tillsvidareanställning heltid.

Tillträde och placering

Tillträde omgående. Tjänsten är placerad i centrala Malmö.

Ansökan

Ansökan med arbetsprover skickas till ansokan@ne.se och bör vara oss tillhanda senast 18 december 2017. Ange ”Ämnesredaktör” i ämnesraden. Urvalet sker löpande. Frågor om tjänsten besvaras av chefredaktör Jonas Gruvö, jonas.gruvo@ne.se

Nationalencyklopedin (NE) är ett av Sveriges mest ansedda kunskapsföretag. Vi utvecklar och erbjuder webbaserade kunskapstjänster. Bland våra kunder finns majoriteten av Sveriges skolor och universitet samt bibliotek, företag, myndigheter och privatpersoner. NE växer med lönsamhet och har ett 40-tal anställda.