Månadens quiz

Är du smartare än ett uppslagsverk?
Anta utmaningen i månadens quiz från NE och se om du har kunskapsluckor att fylla. Du kan alltid lära dig mer om de rätta svaren i Nationalencyklopedin.
Lycka till!

Håll nyfikenheten vid liv

Är du redo att dyka in i en värld full av kunskap?

Vi älskar att lära oss nya saker och tror att du också gör det. Glädjen i att utforska och upptäcka något nytt. På NE.se kan du alltid fördjupa dig eller få ny kunskap om aktuella händelser och trivia du inte visste du var intresserad av.

Med NE får du en inspirerande, faktaspäckad och pålitlig kunskapstjänst. Över 4 500 ämnesexperter och NE:s sakkunniga redaktion garanterar att du får en säker källa.

Prova gratis och får tillgång direkt.
Avsluta när du vill.

Pålitlig kunskap har aldrig varit viktigare

När världen stormar och sanningen är under förhandling behövs NE mer än någonsin. Vi har stått som garant för objektiv kunskap i över tre decennier.

Med NE slipper du fundera om källan är trovärdig eller om innehållet är styrt av åsikter. Du kan också vara säker på att experter har valt ut det viktigaste som du behöver veta inom olika ämnen. Skönt, eller hur?

Aktuellt

Månadens blogg

Läs våra blogginlägg där du bland annat får tips på hur du enkelt kan vara källkritisk i din vardag eller hur du kan hålla din nyfikenhet vid liv.

Månadens porträtt

Det finns personer som brinner för sin sak. Som fortsätter att sträva framåt oavsett motgångar. Läs några av NE:s artiklar från Nationalencyklopedin om personer vilkas mod aldrig tog slut. Låt dig inspireras av dem som banade vägen!

Missa inget med NE:s nyhetsbrev!

Håll nyfikenheten vid liv och få ny kunskap direkt i din mejlkorg. I nyhetsbrevet inspireras du till att lära dig mer om aktuella ämnen eller så upptäcker du något alldeles nytt. Självklart är du bland de första som får ta del av uppdateringar och nyheter om våra olika tjänster.