NE Familj

Få tillgång till pålitlig kunskap i ett helt år! Just nu får du årspaketet NE Familj för endast 595 kr när du anger koden FAM22.

Det här ingår i NE Familj

 • Nationalencyklopedin
 • 16 ordböcker
 • Korsordshjälpen
 • Världens religioner
 • Världens länder
 • Världens klimat
 • Uppslagsverket Junior
 • Juniorapparna

När du vill ha en säker källa

I dagens informationssamhälle är det inte alltid lätt att avgöra vad som verkligen är sant. Med NE slipper du fundera på om källan är trovärdig eller om innehållet är styrt av åsikter.

Nationalencyklopedin innehåller mer än 200 000 uppslagsord inom många ämnesområden framtagna av mer än 4 500 ämnesexperter. Varje dag arbetar NE:s redaktion med att uppdatera fakta och lägga till nya uppslagsord för att se till att NE alltid är en aktuell och tillförlitlig källa. Vi ser till att du får det viktigaste inom det ämne du söker och att materialet håller hög klass både språkligt och innehållsmässigt.

Missa inte vårt hösterbjudande! Just nu får du 50 % rabatt på NE Familj i ett helt år, endast 595 kr. Använd koden FAM22 i kassan.

Ordböcker för hela familjen

NE:s svenska och engelska ordböcker är digitala standardverk med flera hundratusen uppslagsord och sökfraser. Utmärkta när du vill veta vad något betyder eller hur du säger något på ett främmande språk och hur det konstrueras.

Dessutom får du tillgång till ytterligare kvalitetsordböcker i ryska, franska, spanska, italienska, danska, norska, portugisiska och tyska.
Något för hela familjens språkdrömmar och behov. Och en god språkvän för dig på resande fot.

Ett annat komplement får du i NE:s svenska synonymordbok när du vill få hjälp att variera ditt språk.

Upptäck Världens klimat

Världens klimat är en kunskapstjänst för dig som vill sätta dig in i klimatfrågan. Använd Världens klimat för att få en nyanserad och neutral bild av hur klimatet fungerar och hur det påverkas av yttre faktorer.

I tjänsten får du:

 • Fakta och insikter om klimat och klimatförändringar förr, nu och i framtiden.
 • Mängder av infografik, filmer, animationer och NE-artiklar.
 • Innehåll författat av några av Sveriges främsta experter på klimat.
 • De bästa förutsättningarna att djupdyka i klimatfrågan.

Kreativt och lärorikt för de yngre

Med färg, form och interaktivitet väcks barnens nyfikenhet och intresse samtidigt som de lär sig nya saker. Uppslagsverket Junior och juniorappar från NE hjälper barn i de lägre åldrarna att utifrån sin nivå och på ett lustfyllt sätt träna sina kunskaper. Apparna inkluderar bland annat:

 • Skapa egna böcker genom att skriva, måla, lägga till bilder, filmer och ljud.
 • Öva matematik och de fyra räknesätten med spännande övningar.
 • Träna engelska genom att lyssna på uttal och se om du har stavat rätt.

Juniorapparna är speciellt framtagna i utbildningssyfte baserat på den svenska läroplanen för förskola och lågstadium. Släpp lös familjens mindre utforskare! Du kan känna dig helt trygg när ditt barn har skärmtid med NE.

Förstå världen och dess religioner

Vill du lära dig mer om världens länder? Kanske öka din förmåga att förstå sammanhang och dra slutsatser om globala frågeställningar? Då är Världens länder perfekt!

Med Världens religioner kan du utforska världen ur ett religions- och livsåskådningsperspektiv, med massvis av länkar till uppslagsverket för mer och fördjupad läsning.

Båda tjänsterna är framtagna för att pedagogiskt passa skolans värld men är lika givande och användbara för läsfåtöljen.

Familjepaketet är verkligen en hit och har blivit lite av en samlingspunkt i vår familj. Vi kan enkelt slå upp något i uppslagsverket eller utforska Junior med vårt barnbarn.

Kerstin Fahlman-Noord, Umeå

När du kört fast i korsordet

Ibland kan man slita sitt hår rejält när hjärnan kört fast i ett korsord. Då är Korsordshjälpen ett perfekt hjälpmedel. Välj antalet bokstäver i ordet du fastnat på, skriv in de bokstäver du har och vips har du en massa förslag.

Du kan vara säker på att de föreslagna orden är korrekta – de kommer nämligen från Nationalencyklopedin och NE:s svenska ordbok. Även förslag på egennamn och platsnamn kommer upp i din sökning.

Starta familjeäventyret nu

Prova gratis i 7 dagar. Du är igång på ett par minuter och får tillgång direkt. Avsluta när du vill.