NE Fördjupa

NE:s fördjupningspaket passar perfekt för dig som vill gå djupare med dina kunskaper. Kanske studerar du, älskar språk eller är allmänt vetgirig.
Avsluta när du vill.

Det här ingår i NE Fördjupa

  • Uppslagsverket Nationalencyklopedin
  • 9 ordböcker
  • Världens religioner
  • Världens länder
  • Världens klimat
Multimodalt

När du vill ha en säker källa

I dagens informationssamhälle är det inte alltid lätt att avgöra vad som verkligen är sant. Med Nationalencyklopedin slipper du fundera om källan är trovärdig eller om innehållet är styrt av åsikter.

Uppslagsverket innehåller mer än 200 000 uppslagsord inom många olika ämnesområden framtagna av mer än 4 500 ämnesexperter. Varje dag arbetar NE:s redaktion med att uppdatera fakta och lägga till nya uppslagsord för att se till att NE alltid är en aktuell och tillförlitlig källa. Vi ser till att du får det viktigaste inom det ämne du söker och att materialet håller hög klass både språkligt och innehållsmässigt.

När du har höga krav på språk

Du känner garanterat till NE:s kvalitetsordböcker med de randiga omslagen och det stora utbudet av språk. Perfekta för dig som studerar språk och en god språkvän när du är på resande fot.

I fördjupningspaketet ingår inte mindre än 8 olika digitala ordböcker i svenska, engelska, tyska, spanska, franska, italienska, ryska samt svenska synonymordboken. Utmärkta när du vill veta vad något betyder eller hur du säger något på ett främmande språk och hur det konstrueras.

“Jag studerar och då är det viktigt att jag granskar mina källor kritiskt. Med NE kan jag känna mig helt säker på att jag har en pålitlig källa.”

Mattias Brobeck Norlin, Malmö

Upptäck Världens klimat

Äntligen är vår nya tjänst här – Världens klimat! En helt ny kunskapstjänst för dig som vill sätta dig in i klimatfrågan. Använd Världens klimat för att få en nyanserad och neutral bild av hur klimatet fungerar och hur det påverkas av yttre faktorer.

Förstå världen och dess religioner

Vill du lära dig mer om världens länder? Kanske öka din förmåga att förstå sammanhang och dra slutsatser om globala frågeställningar? Då är Världens länder perfekt!

Med Världens religioner kan du utforska världen ur ett religions- och livsåskådningsperspektiv, med massvis av länkar till uppslagsverket för mer och fördjupad läsning.

Båda tjänsterna är framtagna för att pedagogiskt passa skolans värld men är lika givande och användbara för läsfåtöljen.

Börja fördjupa dig redan i dag

Prova gratis i 7 dagar. Du är igång på ett par minuter och får tillgång direkt. Avsluta när du vill.