NE Fördjupa

NE:s fördjupningspaket passar perfekt för dig som vill gå djupare med dina kunskaper. Kanske studerar du, älskar språk eller är allmänt vetgirig.

Det här ingår i NE Fördjupa

  • Nationalencyklopedin
  • 15 ordböcker
  • Världens religioner
  • Världens länder
  • Världens klimat
Multimodalt

När du vill ha en säker källa

I dagens informationssamhälle är det inte alltid lätt att avgöra vad som verkligen är sant. Med NE slipper du fundera om källan är trovärdig eller om innehållet är styrt av åsikter.
Nationalencyklopedin innehåller mer än 200 000 uppslagsord inom många olika ämnesområden framtagna av mer än 4 500 ämnesexperter.

Varje dag arbetar NE:s redaktion med att uppdatera fakta och lägga till nya uppslagsord för att se till att NE alltid är en aktuell och tillförlitlig källa. Vi ser till att du får det viktigaste inom det ämne du söker och att materialet håller hög klass både språkligt och innehållsmässigt

När du har höga krav på språk

NE:s svenska och engelska ordböcker är digitala standardverk med flera hundratusen uppslagsord och sökfraser.
I fördjupningspaketet får du dessutom tillgång till digitala kvalitetsordböcker i tyska, spanska, franska, italienska, danska, norska, portugisiska samt ryska. Utmärkta när du vill veta vad något betyder eller hur du säger något på ett främmande språk och hur det konstrueras. Och en god språkvän för dig på resande fot.

Ett annat komplement får du i NE:s svenska synonymordbok när du vill få hjälp att variera ditt språk.

“Jag studerar och då är det viktigt att jag granskar mina källor kritiskt. Med NE kan jag känna mig helt säker på att jag har en pålitlig källa.”

Mattias Brobeck Norlin, Malmö

Upptäck Världens klimat

Världens klimat är en kunskapstjänst för dig som vill sätta dig in i klimatfrågan. Använd Världens klimat för att få en nyanserad och neutral bild av hur klimatet fungerar och hur det påverkas av yttre faktorer.

I tjänsten får du:

  • Fakta och insikter om klimat och klimatförändringar förr, nu och i framtiden.
  • Mängder av infografik, filmer, animationer och NE-artiklar.
  • Innehåll författat av några av Sveriges främsta experter på klimat.
  • De bästa förutsättningarna att djupdyka i klimatfrågan.

Förstå världen och dess religioner

Vill du lära dig mer om världens länder? Kanske öka din förmåga att förstå sammanhang och dra slutsatser om globala frågeställningar? Då är Världens länder perfekt!

Med Världens religioner kan du utforska världen ur ett religions- och livsåskådningsperspektiv, med massvis av länkar till uppslagsverket för mer och fördjupad läsning.

Båda tjänsterna är framtagna för att pedagogiskt passa skolans värld men är lika givande och användbara för läsfåtöljen.

Börja fördjupa dig redan i dag

Prova gratis i 7 dagar. Du är igång på ett par minuter och får tillgång direkt. Avsluta när du vill.