Ord.se går över till NE.se

Från 7 maj 2022 hittar du den digitala ordbokstjänsten på NE.se. Flytten innebär att du får tillgång till fler uppdaterade och kvalitativa ordböcker.

Har du tidigare haft ett konto på Ord.se? Då behöver du teckna ett nytt abonnemang för att komma åt dina ordböcker. Ange koden NEORD22 i kassan så får du ordbokspaketet NE Fördjupa för bara 19 kr per månad de första sex månaderna.

För dig som har höga krav på språk

NE Fördjupa är ord- och kunskapspaketet som vänder sig till dig som har höga krav på språk. Ordböckerna ger dig tillgång till det moderna och centrala allmänspråket samtidigt som du får ett brett urval av facktermer från olika ämnesområden som ger ett oöverträffat stöd vid översättning och språkinlärning.

Med NE Fördjupa får du kvalitativa ordböcker, faktaspäckade och pålitliga Nationalencyklopedin och mycket mer.

Testa ordbokspaketet NE Fördjupa för bara 19 kr per månad de första sex månaderna (ordinarie pris 89 kr per månad). Ange koden NEORD22 i kassan. 

Prova gratis i 7 dagar. Avsluta när du vill.

I NE Fördjupa ingår

 • Svensk ordbok
 • Svenskt språkbruk
 • Synonymordboken
 • Engelska ordböcker (professionella, teknisk, medicinsk och fackordbok)
 • Flertalet ordböcker i spanska, franska, tyska, italienska, danska, norska, portugisiska och ryska
 • 17 stycken ordböcker från Lexin, bland annat arabiska, pashto och tigrinska.

 

Dessutom får du

 • Nationalencyklopedin – ett av Sveriges främsta uppslagsverk
 • Världens länder – fakta och jämförelser av 195 länder
 • Världens religioner – undersök världen ur ett livsåskådningsperspektiv
 • Världens klimat – utforska fakta om klimatet förr, i dag och framöver.

Ny och förbättrad sökfunktion

NE:s digitala utbud av ordböcker är nu större, bättre och enklare att använda. 2021 uppdaterades ordbokstjänsten med tiotusentals nya ord och fraser och tjänsten fick dessutom en ny och bättre sökfunktion. Du hittar nu orden du söker mycket enklare och kan söka i flera ordböcker samtidigt utan att behöva välja språkriktning.

Fler och uppdaterade ordbaser

I ordbokspaketet får du tillgång till digitala standardverk och kvalitetsordböcker med flera hundra tusen uppslagsord och sökfraser.

Till exempel innehåller den digitala versionen av NE:s professionella engelska ordbok mer än 300 000 ord och fraser baserade på det moderna allmänspråket, men även fackbetonade uttryck. Ett förstklassigt verktyg för dig som vill fördjupa dig ytterligare i det engelska språket.

De svenska ordböckerna Svensk ordbok, Svenskt språkbruk och Synonymordboken är ordbaser som hjälper dig att säkra din användning av ett varierat språkbruk samtidigt som du säkerställer ordets betydelse och konstruktion. Oumbärliga för alla som skriver.

Du får även tillgång till digitala kvalitetsordböcker i tyska, spanska, franska, italienska, portugisiska, norska, danska och ryska. Utöver det kan du söka i nya Lexinordböcker på inte mindre än 17 språk, bland annat arabiska, pashto, somaliska och turkiska.

När du vill ha en säker källa

Med NE slipper du fundera om det du läser är trovärdigt eller om innehållet är styrt av åsikter. Nationalencyklopedin innehåller mer än 200 000 uppslagsord framtagna av mer än 4 500 ämnesexperter.

Varje dag arbetar NE:s redaktion med att uppdatera fakta och lägga till nya uppslagsord för att se till att NE alltid är en aktuell och tillförlitlig källa. Vi ser till att du får det viktigaste inom det ämne du söker och att materialet håller hög klass både språkligt och innehållsmässigt.

Upptäck Världens klimat

Världens klimat ger dig de bästa förutsättningarna att sätta dig in i klimatfrågan. Använd tjänsten för att få en nyanserad och neutral bild av hur klimatet fungerar och hur det påverkas av yttre faktorer. Världens klimat är författad av två av Sveriges mest meriterade och internationellt erkända klimatforskare, Markku Rummukainen och Roger Hildingsson.

Världens klimat ger dig bland annat:

 • Bästa förutsättningarna att djupdyka i klimatfrågan.
 • Populärvetenskapliga beskrivningar av det komplexa klimatsystemet och den pågående klimatförändringen.
 • Exempel på nödvändiga åtgärder som krävs för att bromsa den globala uppvärmningen.
 • Mängder av infografik, filmer, animeringar och artiklar.

Förstå världen och dess religioner

Vill du lära dig mer om världens länder? Kanske öka din förmåga att förstå sammanhang och dra slutsatser om globala frågeställningar? Då är Världens länder perfekt!

Med Världens religioner kan du utforska världen ur ett religions- och livsåskådningsperspektiv, med massvis av länkar till uppslagsverket för mer och fördjupad läsning.

Båda tjänsterna är framtagna för att pedagogiskt passa skolans värld men är lika givande och användbara för läsfåtöljen.

Börja fördjupa dig redan i dag!

 

Du är igång på ett par minuter och får tillgång direkt. Ange NEORD22 i kassan för att ta del av erbjudandet.