Allt du behöver veta inför presidentvalet i USA

Våra kunskapstjänster och läromedel är fulla med material som är perfekt för dig som ska bevaka valet i USA tillsammans med klassen.

Uppslagsverket

I uppslagsverket hittar du mängder av artiklar som hjälper dig att förstå det amerikanska presidentvalet bättre, hur systemet fungerar och vilka huvudspelarna är. Vi har samlat ett urval av alla uppslagsord relaterade till valet i höst.

USA i läromedlen

För dig som använder NE:s läromedel finns mycket material att använda. I både Samhällskunskap 7–9 och för gymnasiet finns det nytt och specialskrivet fördjupningsmaterial om både presidentvalet i USA och medborgarrörelsen Black Lives Matter som spås påverka valutgången. Dessutom finns det ett kapitel om USA:s statsskick i Samhällskunskap 7–9 och ett kapitel i Historia 7–9 om amerikanska revolutionen.

USA i andra kunskapstjänster

Play

För dig som vill ha variation och säkra källor öppnar Play för nya möjligheter, oavsett ämne. Här hittar du mängder av filmer om USA som är utmärkta för din undervisning.

Temapaket

Vårt temapaket hjälper dig att få en fördjupad förståelse för presidentvalet i USA och det amerikanska politiska systemet. Lär dig vilka de olika politiska institutionerna är och vilken roll de spelar.

Världens Länder

I Världens länder presenteras USA på ett lättöverskådligt sätt för att ge dig en snabb överblick över allt såsom bakgrundsfakta om befolkning, levnadsstandard, statsskick och handel.

Prova kunskapstjänsterna på din skola

Är du nyfiken på vad kunskapstjänsterna kan göra för din undervisning? Hör av dig till oss så ser vi till att du får testa gratis under en period.