Så kan du arbeta med HBTQI-frågor på din skola

Vad?
Vill du veta hur du konkret kan arbeta med HBTQI-frågor i skolan? Söker du praktiska arbetssätt och verktyg att ta med dig in i klassrummet? Då ska du vara med på webbinariet och träffa Edward Summanen, genusvetare, författare och socionom.

Under webbinariet delar Edward Summanen med sig av sin mångåriga erfarenhet av att arbeta med unga HBTQI-personer, likabehandlingsfrågor och psykisk hälsa. Du får praktiska exempel på arbetssätt för dig och ditt klassrum och konkreta tips hur skolan kan arbeta för att öka tryggheten och synliggöra frågorna.

Edward reder även ut de grundläggande begreppen, belyser betydelsen av att öka förståelsen för det individuella perspektivet och ger dig en inblick i hälsa och livsvillkor för unga HBTQI-personer.

Mer om Edward Summanen
Utbildad socionom och genusvetare som varit anställd på både RFSL Ungdom och RFSL. Verksam som skribent och författare till böckerna Trans, kön och identitet: Att arbeta inkluderande samt Queera tider: Hbtqi då och nu (som även har en lärarhandledning riktad till högstadiet och gymnasiet kring HBTQI-frågor). På ett tydligt och tankeväckande sätt delar Edward med sig av sina erfarenheter och belyser frågorna med många exempel.

Tidsåtgång?
Webbinariet startar 15:30 och tar 60 minuter, inklusive avslutande frågestund.

Var?
Länk till webbinariet skickas till dig i ett separat mejl några dagar innan samt 60 minuter innan webbinariet börjar.