NE Nationalencyklopedin AB

Tigtag CLIL

Innehålls- och språkintegrerat lärande (Content and Language Integrated Learning, CLIL) är ett pedagogiskt koncept för utformningen av språk- och ämnesundervisning. Med en integrerad undervisning övar eleverna flera förmågor samtidigt och inlärningen kan bli mer framgångsrik. Läraren hjälper eleverna att se kopplingar och relevans mellan språket och ämnet vilket ökar kunskapsnivåerna samtidigt som det gör ämnet i sig mer meningsfullt.

Framgångsrik CLIL-undervisning med Tigtag

Tigtag CLIL är en innehållsrik lärresurs speciellt framtagen för CLIL-undervisning på engelska i NO-ämnen och geografi. Tigtag CLIL är skapat och anpassat för elever som inte har engelska som modersmål. Ämneskunskaper och fakta förklaras med hjälp av tydliga exempel på engelska i två svårighetsgrader. Över 800 pedagogiska filmer och ett rikt övningsmaterial gör lärandet roligt för eleven och ger läraren stora möjligheter att själv utforma undervisningstillfället eller använda de färdiga lektionsuppläggen. Här finns en handbok för Tigtag CLIL (på engelska).

Innehållsrikt

Fler än 800 filmer på engelska för NO- och geografiundervisningen. Många filmer finns även i en variant med förenklad engelska.

Pedagogiskt

Alla filmer, övningar och allt extramaterial är speciellt framtagna av CLIL-experter och anpassade till läroplanen.

Nivåanpassat efter GERS

Filmerna och materialet har utvecklats för språknivå A2/B1 enligt den gemensamma europeiska referensramen för språk, GERS.

Kompletta lektioner

Tigtag innehåller färdiga lektionsupplägg och kompletta lektioner, allt för att underlätta för dig som lärare.

Fördjupande

Kompletterande material uppmuntrar eleverna att lära sig mer för att fördjupa både sin engelska och sina ämneskunskaper.

Grammatikhjälpmedel

En databas med verb, idiom och grammatiska förklaringar hjälper eleverna att formulera sig korrekt på engelska.

Vetenskaplig ordlista

En interaktiv ordlista med ljudexempel förklarar vetenskapliga termer för att öva och fördjupa den engelska vokabulären.

Extramaterial

Arbetsmaterial och övningar med spel och frågesporter stärker elevernas inlärning och förmåga att uttrycka sig på engelska.

Vill du prova Tigtag CLIL?

Kontakta oss för en kostnadsfri utvärderingsperiod
för hela er skola nedan.

Prova Tigtag CLIL

Vill du beställa Tigtag CLIL?

Skollicens: 69 kr per elev och läsår.
Beställ via länken nedan.

Beställ Tigtag CLIL
NE är svensk partner till Twig World Ltd och distributör av deras prisvinnande lärresurs Tigtag CLIL.