Brunbjörnen är främst växtätare. Den äter bär, frukter, rötter och skott, men även insekter, fåglar, ägg och bara ibland stora däggdjur som rådjur och älg. I Sverige äter björnarna mest bär,

(30 av 213 ord)
Vill du få tillgång till hela artikeln?

Källangivelse
Nationalencyklopedin, Levnadssätt. http://www.ne.se/uppslagsverk/encyklopedi/enkel/brunbjörn/levnadssätt