läppbjörn är en art i rovdjursfamiljen björnar.

(7 av 7 ord)
Vill du få tillgång till hela artikeln?

Utseende

En läppbjörn blir mellan 140 och 190 centimeter lång. Mankhöjden är mellan 60 och 95

(15 av 107 ord)

Levnadssätt

Läppbjörnen äter termiter och myror samt frukt och honung.

Från november till mars tillbringar honan ett par

(17 av 120 ord)

Livsmiljö

Läppbjörnar lever i skog och gräsmarker på Indiska halvön och Ceylon

(11 av 17 ord)

Källangivelse
Nationalencyklopedin, läppbjörn. http://www.ne.se/uppslagsverk/encyklopedi/enkel/läppbjörn