struts är världens största fågel.

(5 av 5 ord)
Vill du få tillgång till hela artikeln?

Utseende

Hanen är svart och kan bli 2,75 meter hög och väga

(11 av 47 ord)

Livsmiljö

Strutsen lever på stäpper, savanner och halvöknar i Afrika. Det finns

(11 av 27 ord)

Levnadssätt

Strutsen kan inte flyga. Den kan däremot springa mycket fort på sina långa muskulösa ben, upp till 70 km/h, och hanen kan sparka lika kraftigt

(25 av 174 ord)

Källangivelse
Nationalencyklopedin, struts. http://www.ne.se/uppslagsverk/encyklopedi/enkel/struts