Elefanter livnär sig av framför allt vedartade delar av träd och buskar. De äter också mer näringsrika växtdelar, såsom frukter, rötter och färskt gräs, när sådant finns att tillgå. En elefant äter upp till 150 kg växtmaterial per dygn. I områden med hög elefanttäthet kan de omvandla skogar till öppna

(50 av 356 ord)
Vill du få tillgång till hela artikeln?

Medverkande

  • Ragnar Hall
  • Torbjörn Ebenhard
Källangivelse
Nationalencyklopedin, Beteende och levnadssätt. http://www.ne.se/uppslagsverk/encyklopedi/lång/elefanter/beteende-och-levnadssätt