känguruer (av engelska kangaroo, upptaget ur ett inhemskt australiskt språk), Macropoʹdidae, familj fåframtandade pungdjur med ca 65 arter i Australien, på Tasmanien samt på Nya Guinea och en del omgivande öar. De varierar i storlek från kroppslängd 29–35 cm, svanslängd 22–31 cm

(42 av 295 ord)
Vill du få tillgång till hela artikeln?

Medverkande

  • Ragnar Hall
Källangivelse
Nationalencyklopedin, känguruer. http://www.ne.se/uppslagsverk/encyklopedi/lång/känguruer