Uppslagsverket

Uppslagsverket
Logga in

kostundersökning

kostundersökning, metod för att ta reda på vad en person eller en grupp av personer äter, för att ge underlag för en bedömning av den allmänna livsmedelskonsumtionen och hur den skiljer sig mellan olika personer och befolkningskategorier.

Därtill kan kostundersökningar ge underlag för bedömning av risken för förekomst av näringsbristsjukdomar eller överkonsumtion av vissa näringsämnen. Ett flertal metoder används vid kostundersökningar, alltifrån intervjuundersökningar, där försökspersonen t.ex. får redogöra för sina allmänna matvanor eller för kostintaget under närmast föregående dag, till bokföringsmetoder, där all mat registreras och vägs

Källangivelse

Vill du komma åt hela artikeln?
  • Objektiv och pålitlig kunskap.

  • Prova det, du kommer att gilla det!

  • Marknadsledare i Sverige.

eller
Är du en lärare? Starta din kostnadsfria provperiod härifrån.