Uppslagsverket

Uppslagsverket
Logga in
kokkonst

kokkonst, tekniken och konsten att tillreda föda.

Kokkonsten kan studeras från åtskilliga aspekter: historiska, sociala, ekonomiska, miljömässiga, fysiologiska, tekniska osv. Till den tekniska sidan hör bl.a. tillgången till eld men också hjälpmedel som eldfasta kokkärl och ugnar för bakning. Kokning och stekning av vegetabiliska och animaliska råvaror gör dem mer lättsmälta, smakrika och närande. Fram till mitten
Kokkonsten i Europa
Antiken
Medeltiden
Nya tiden
Sverige
Utomeuropeisk kokkonst
Kina
Japan
Indien
Sydöstasien
Arabisk matlagning
Turkiskt kök
Latinamerikansk kokkonst
Angloamerikanskt kök
Litteraturanvisning

Medverkande

Jan-Öjvind Swahn

Källangivelse

Vill du komma åt hela artikeln?
  • Objektiv och pålitlig kunskap.

  • Prova det, du kommer att gilla det!

  • Marknadsledare i Sverige.

eller
Är du en lärare? Starta din kostnadsfria provperiod härifrån.