1. applicera

    applice´ra verb ~de ~t ORDLED: ap-plic-er-ar SUBST.: applicerande, applicering; applikation
    Svensk ordbok
  2. masspektrometri

    masspektrometri, masspektroskopi, MS, metod för bestämning av enskilda positiva eller negativa joners massor med masspektrometer.
  3. elektron

    elektron, den minsta elementarpartikel som har observerats i fritt tillstånd, upptäckt och identifierad 1897 av britten J.J. Thomson.
  4. motkraft

    motkraft, kraft som är motriktad en applicerad kraft. 

  5. kromatografi

    kromatografi, kemisk separationsteknik som utnyttjar förhållandet att de ämnen som skall separeras fördelar sig på olika sätt mellan en stillastående (stationär) och en rörlig (mobil) fas.
  6. friktionskraft

    friktionskraft, kraft motriktad rörelseriktningen för en kropp i glidning på en yta.
  7. begrepp

    begrepp, det abstrakta innehållet hos en språklig term till skillnad från dels termen själv, dels de (konkreta eller abstrakta) objekt som termen betecknar eller appliceras på.
  8. snus

    snus, tobaksprodukt som torr snusas i näsan (”nässnus”, ”luktsnus”) eller fuktig appliceras i munnen (”munsnus”, ”matsnus”, 50 procent vatten), vanligen under överläppen i form av en så kallad pris eller prilla.

  9. Thomas A. Edison

    Edison, Thomas Alva, född 11 februari 1847, död 18 oktober 1931, amerikansk uppfinnare och industriman.
  10. nationalekonomi

    nationalekonomi, samhällsvetenskapligt ämne som studerar hur ett samhälle använder sina resurser och vilka effekter ekonomisk-politiska åtgärder ger upphov till; studerar det ekonomiska livet i större skala.