1. konfucianism

    konfucianism, en idétradition – benämnd efter Konfucius – som har spelat en central roll i Kinas kultur och samhällsliv under mer än två årtusenden och som har haft stor betydelse också i övriga Östasien.
  2. kausalitetsprincipen

    kausalitetsprincipen, även kallad orsakssatsen, den princip som säger att allting som sker har en orsak (se kausalitet).
  3. Helene Billgren

    Billgren, Helene, född Åberg 1952, konstnär, utbildad vid Konsthögskolan Valand.
  4. regulativ

    regulativ, i Kants terminologi benämning på egenskapen hos s.k. förnuftsidéer (t.ex. idén om världen som en avslutad helhet) att vara vägledande för vår kunskap (och inte något som är förverkligat i erfarenhetsvärlden).
  5. konstitutiv regel

    konstitutiv regel, hos Kant en aprioriskt giltig regel om erfarenhetsvärlden som utgör en förutsättning för att någon erfarenhet alls skall vara möjlig (enligt Kant är t.ex. orsakslagen en sådan regel).
  6. skala

    skala, ordnad följd av skalmärken som, tillsammans med förekommande besiffring, utgör del av ett mätinstruments visningsanordning.
  7. kristendom

    kristendom, den religion som utgår från Jesus av Nasaret, av sina anhängare ansedd som den utlovade Messias/Kristus; av denna titel har kristendomen fått sitt namn.
  8. Europa

    Europa, jordens minsta världsdel efter Oceanien, utgörande 1/5 av kontinenten Eurasien.