1. konservering

    konservering, metoder att förbättra livsmedels hållbarhet utan att nämnvärt försämra kvaliteten.

  2. konservering

    konservering, behandling av döda djur och växter på ett sådant sätt att de bevaras i ett så naturligt tillstånd som möjligt.
  3. konservering

    konservering, behandling för att med oförändrad autenticitet bevara konstverk, föremål och byggnader och motverka förstörelse genom åldrande, yttre åverkan, luftföroreningar o.d.

  4. konserveringsmedel

    konserveringsmedel, ämne som sätts till produkter för att bibehålla egenskaper och förlänga hållbarheten.
  5. konservering

    konservering, åtgärder för att rädda förslitna eller skadade böcker – oftast äldre – till eftervärlden.
  6. konserveringslagar

    konserveringslagar, allmänna principer som är övergripande för alla fysikens lagar.
  7. kemisk konservering

    kemisk konservering, metod att genom kemikalietillsats förbättra ett livsmedels hållbarhet, jämför konserveringsmedel.
  8. joniserande strålning

    joniserande strålning, oftast benämning på alfa-, beta- och gammastrålning som absorberas i materia och därvid slår ut elektroner från atomer och molekyler, efterlämnande elektriskt laddade joner.

  9. konserveringsapparat

    konserve`ringsapparat subst. ~en ~er ORDLED: kon-serv-er-ings--ap-par-at-en
    Svensk ordbok
  10. konserveringsmedel

    konserve`ringsmedel subst. konserveringsmedlet, plur. ~, best. plur. konserveringsmedlen ORDLED: kon-serv-er-ings--medl-et
    Svensk ordbok