1. lukt

  2. lukt- och smakämnen

    lukt- och smakämnen, enskilda kemiska ämnen eller komplexa blandningar av sådana som inverkar på luktreceptorer i näsan eller smakreceptorer i tungan och skapar lukt- respektive smakupplevelse (se luktsinne och smaksinne).
  3. luktsinne

    luktsinne är det sinne som människor och djur känner lukt med.

  4. ozon

    ozon, trisyre, trioxygen, O3, treatomig molekyl av grundämnet syre.
  5. sälar

    sälar är namn på en grupp stora däggdjur som är anpassade till ett liv i och vid vatten.
  6. etanol

    etanol, rationellt namn på föreningen
    C2H5OH, etylalkohol, alkohol, (vin)sprit, den mest kända av alla alkoholer.

  7. koala

    koala, Phascolarctos cinereus, den enda nu levande arten i pungdjursfamiljen koalor (Phascolarctidae).

  8. ättiksyra

    ättiksyra, isättika, metankarboxylsyra, CH 3COOH, färglös vätska med stickande lukt, smältpunkt 16,6 °C, blandbar med vatten i alla proportioner.
  9. kväve

    kväve är en gas utan färg och lukt.

  10. smak

    smak, inom fysiologin detsamma som smaksinne.